Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 07:27

Η θάλασσα... έφαγε 2 μέτρα δρόμο στη Μικρή Μαντίνεια

Η θάλασσα... έφαγε 2 μέτρα δρόμο στη Μικρή Μαντίνεια

Η θάλασσα υπέσκαψε τον παραλιακό δρόμο στη Μικρή Μαντίνεια, από και προς τις Κιτριές, σ' ένα από τα σημεία όπου κάθε χρόνο καταγράφεται η μεγαλύτερη διάβρωση. Το σημείο της ζημιάς είναι γύρω στα 2 μέτρα, και για να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος, να μην πέσει κάποιο αυτοκίνητο στη θάλασσα, το ρεύμα προς Αβία έκλεισε με σήματα και κορδέλα για 20 περίπου μέτρα. 

 Η θαλασσοταραχή ξεκώλωσε κι ένα δέντρο που παλιότερα ήταν στην ακτή ενώ τώρα είχε φτάσει να είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα, εξαιτίας της διάβρωσης που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Στο σημείο της ζημιάς βρέθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και είδε από κοντά την κατάσταση. Επικοινώνησε με τον εργολάβο του έργου της αντιδιαβρωτικής προστασίας της Μικρής Μαντίνειας που θα υλοποιηθεί από το ΕΣΠΑ και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με τη βελτίωση του καιρού. 

«Είναι η τελευταία χρονιά που συμβαίνει αυτό στην περιοχή», σχολίασε στην "Ε" ο κ. Νίκας. Μας ενημέρωσε ακόμη ότι επικοινώνησε με τον εργολάβο και συνεννοήθηκαν, μόλις το επιτρέψει ο καιρός, να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης ως μέρος του έργου. Και αυτό γιατί, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, στο σημείο της υποσκαφής θα γίνει το πρώτο πόδι του έργου. Ανέφερε δε ότι άμεσα θα γίνει η αποκατάσταση για να κυκλοφορείται με ασφάλεια ο δρόμος.

Στο σημείο της ζημιάς το δήμαρχο υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας Στέλιος Λιακέας, που τόνισε το σοβαρό πρόβλημα της διάβρωσης και την αλλοίωση που έχει επιφέρει στην παραλία της περιοχής. Και σημείωσε ότι την οριστική λύση θα τη δώσει το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας.