Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 14:51

Καλαμάτα: Συστράτευση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τον 25χρονο Γιάννη Τύρο

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συστράτευση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τον 25χρονο Γιάννη Τύρο

 

Σε "συστράτευση" ανθρωπιάς και αλληλοβοήθειας μας καλεί ο 25χρονος Γιάννης Τύρος από την Καλαμάτα, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση που θα βελτιώσει την υγεία και τη ζωή του σε μεγάλο βαθμό.

Εδώ και λίγες μέρες στο Facebook “ανέβηκε” μια επίσημη σελίδα της προσπάθειας με τίτλο “Road to recovery” (δρόμος προς την αποκατάσταση). Εκεί ο Γιάννης εξηγεί τα πάντα για την πάθησή του και για το στόχο που έθεσε με τη νέα χρονιά.

Οπως διαβάζουμε αναλυτικά:

“Γεια σας, ονομάζομαι Γιάννης Τύρος, είμαι 25 ετών και ζω στην Καλαμάτα. Ημουν μόλις 6 μηνών όταν ξεκίνησε η περιπέτεια της υγείας μου. Διαγνώστηκα με συγγενή σπονδυλοεπιφυσιακή δυσπλασία (SED congenital) με σκολίωση. Είναι μια σπάνια ιατρική ασθένεια που προκαλεί σοβαρές αναπηρίες στο σώμα μου. Σε ηλικία 6 ετών, υποβλήθηκα στην πρώτη χειρουργική μου επέμβαση στην Ελλάδα. Επειτα, ξεκίνησα ορμονοθεραπεία για να μπορέσω να έχω μια φυσιολογική ανάπτυξη. Παράλληλα, φορούσα κηδεμόνα σκολίωσης για 15 ώρες την ημέρα, όπου αφαιρούνταν μόνο στον ύπνο και στο ντους, διαδικασία η οποία διήρκησε πάνω από ένα χρόνο. Ο κηδεμόνας σκολίωσης είναι ειδικός νάρθηκας που εφαρμόζεται στο θώρακα, οι οποίοι αποτρέπουν κατά ένα βαθμό την συνέχιση της σκολίωσης, πράγμα όπως έχει αποδειχθεί και επιστημονικά δεν είναι πάντα εφικτό, όπως και στην δική μου περίπτωση.

Ακολούθησαν πολυήμερα χειρουργεία στην Ελλάδα σε ηλικία 9 και 12 ετών, χωρίς όμως να επιφέρουν αποτελέσματα στην υγεία μου. Μια ελπίδα για αποκατάσταση, όμως εμφανίστηκε ένα χρόνο αργότερα στην Αμερική. Ταξίδεψα (άλλαξα τον χρόνο) με την οικογένειά μου στην Αμερική για να υποβληθώ σε μια άλλη σειρά δύσκολων και απαιτητικών χειρουργείων. Εφαρμογή στηρίγματος φωτοστεφάνου, με τις μεταλλικές βίδες του να στηρίζονται περιμετρικά στο κρανίο και οπίσθια σπονδυλική σύντηξη ήταν μερικές από τις ορθοπεδικές επεμβάσεις που έκανα κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Δυστυχώς, παρ’ όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια από την οικογένεια μου και απο την αμερικανική ιατρική ομάδα, λόγω ιατρικού λάθους σε προηγούμενη επέμβαση στην Ελλάδα, η αποκατάσταση μου ήταν αδύνατη. Σήμερα είμαι 25 χρονών και οι γιατροί μου έχουν καταστήσει σαφές ότι έχω μια τελευταία ευκαιρία για να αναρρώσω πλήρως. Εχοντας αυτή την ελπίδα και με τη βοήθεια μιας εξαιρετικής ιατρικής ομάδας, πήρα την απόφαση να προχωρήσω σε Vertebral Column Resection (VCR), μια απαιτητική και εξαιρετικά δαπανηρή επέμβαση. Σύντομα θα ταξιδέψω με την οικογένειά μου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεκινήσει μια διαδικασία πολλαπλών σταδίων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να παραμείνω στο νοσοκομείο για πολλές εβδομάδες. Δυστυχώς, τα ποσά που χρειάζονται για τις ιατρικές και ταξιδιωτικές δαπάνες είναι ανυπολόγιστα. Γι 'αυτό ζητώ τη βοήθειά σας στον αγώνα μου.

Αυτή η χειρουργική επέμβαση όχι μόνο θα με βοηθήσει να ανακάμψω, αλλά θα μου δώσει την δυνατότητα να κάνω πράγματα που αγαπώ και  δεν μπορούσα να κάνω πριν (να οδηγώ, να βοηθάω τον πατέρα μου στο αγρόκτημα, αλλά ακόμα και πιο απλές δραστηριότητες όπως να μπορώ να σηκώνω πιο βαριά αντικείμενα, όπου ένας νέος 25 ετών μπορεί πολύ εύκολα να σηκώσει χωρίς βοήθεια). Κυρίως όμως θα μου επιτρέψει να έχω μια φυσιολογική ζωή. Δεν υπάρχει ποσό πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο. Η συμμετοχή σας στον αγώνα μου, με οποιονδήποτε τρόπο,θα έχει ζωτική σημασία για μένα και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για αυτό. Ολες οι δωρεές θα χρησιμοποιηθούν για ιατρικά και μεταφορικά έξοδα, που σχετίζονται με την κατάστασή μου και την επερχόμενη νοσηλεία μου. Τέλος, θα με βοηθήσει πολύ να μοιραστείτε την ιστορία μου με οποιονδήποτε γνωρίζετε. Οσο περισσότερες δωρεές, τόσο πιο γρήγορα μπορώ να πετύχω το στόχο μου. Αν θέλετε να με στηρίξετε δωρεές μπορούν να γίνουν στον παρακάτω ερανικό τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας Eurobank. Ονομα Δικαιούχου: ΤΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Θ.

IBAN: GR9502602600000890200897097. BIC: ERBKGRAA. Στα αγγλικά όνομα δικαιούχου: Tyros Ioannis. Ευχαριστώ πολύ!

Γιάννης”.

Το mail του Γιάννη είναι το: tirosioan@gmail.com, ενώ για επικοινωνία μπορεί κανείς να στείλει μήνυμα στη σελίδα “Road to recovery”.

Το ταξίδι πρόκειται να έχει προορισμό τη Νέα Υόρκη. Εκεί θα συναντήσει το γιατρό που του έδωσε μια νέα πνοή ελπίδας και με τον οποίο επικοινωνεί εδώ και λίγους μήνες μέσω μέιλ και τηλεφώνου. Το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές πόσο θα είναι ακριβώς. Ο ίδιος ο Γιάννης λέει ότι εδώ και λίγες μέρες βλέπει δραστηριότητα στο λογαριασμό όχι μόνο της τράπεζας, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα χρηστών από όλη τη χώρα. “Πρέπει να φύγω όσο το δυνατόν συντομότερα, όσο καθυστερώ τόσο μειώmονται οι πιθανότητες. Αποφάσισα να πάρω το ρίσκο γιατί θέλω να γίνω καλά, να αλλάξει η ζωή μου. Δεν φοβάμαι που το ταξίδι θα γίνει μέσα σε εποχή πανδημίας, θέλω να δοκιμάσω αυτή την εναλλακτική που μου έδωσε ο γιατρός μου” παραδέχεται με τόλμη ο Γιάννης.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER