Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 22:48

Μεσσηνία: Συγκέντρωση ειδών για σεισμόπληκτους Θεσσαλίας από τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό

Γράφτηκε από την

 

Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς κατοίκους των περιοχών Ελασσόνας, Τυρνάβου και των χωριών των Τρικάλων συγκεντρώνει ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας.

Όλα τα είδη θα συγκεντρώνονται καθημερινά, από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Εργατικές Κατοικίες Ασύλου- Καλαμάτα (τηλ. 27210 89978). Στη συνέχεια, με ευθύνη του Συλλόγου και σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στις πληγείσες περιοχές, θα αποσταλούν και θα διανεμηθούν σε οικογένειες που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.

Αυτά μπορεί να είναι: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά κλπ.). Είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντιλα, μάσκες, αντισηπτικά κλπ.). Γραφική ύλη.

Να αναφέρουμε ότι στη σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση στα μέλη και τους φίλους του για την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, “με την ελπίδα να είναι όσο το δυνατόν μικρότερα τα σημάδια των σεισμών στην ψυχική υγεία των ανθρώπων και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έλθει η «κανονικότητα» στη ζωή τους. Ιδιαίτερα, αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας δε μπορεί παρά να είναι κοντά σε όλα τα άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και στις οικογένειες τους, που καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα, πολύ δύσκολη, πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις και οι μεγάλες καταστροφές”.