Κυριακή, 12 Μαϊος 2013 10:30

Αδέσποτα σκυλιά στο Κοπανάκι

Γράφτηκε από τον
Αδέσποτα σκυλιά στο Κοπανάκι

Προβλήματα δημιουργούνται στην κεντρική πλατεία του Κοπανακίου από αδέσποτα σκυλιά τα οποία όπως φαίνεται πολλές φορές κινούνται με άγριες διαθέσεις.

 

Τα προβλήματα, όπως μας ενημέρωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την περιοχή Γιάννης Μερκούρης, είναι σοβαρά και δικαιολογημένα έχουν προκαλέσει την ανησυχία κατοίκων και επαγγελματιών, αφού πολλές φορές εμφανίζονται επιθετικά. Για αυτό και με έγγραφό του προς το δήμο ζητεί την παρέμβαση της Επιτροπής Επίβλεψης Αδέσποτων Ζώων που έχει συσταθεί στο δήμο.

Χαρακτηριστικά στο έγγραφό του σημειώνει: «Σας γνωρίζουμε ότι στην κεντρική πλατεία Κοπανακίου περιφέρονται έξι αδέσποτοι σκύλοι. Πέραν των ακαθαρσιών που αφήνουν πάνω στην πλατεία και στους γύρω δρόμους, πολλές φορές επιτίθενται σε παιδιά, τα οποία παίζουν και τρέχουν αμέριμνα πάνω στην πλατεία, με εξαιρετικά πιθανό τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη κατά τις πρώτες βραδινές ώρες επιτέθηκε ένας εξ αυτών σε παιδί το οποίο τρόμαξε. Ηταν ευτυχές γεγονός η παρουσία την κρίσιμη στιγμή ενός ηλικιωμένου ανθρώπου, ο οποίος φόβισε το σκύλο και απέτρεψε έτσι το σοβαρό τραυματισμό. 

Επειδή ο καιρός επιτρέπει την καθημερινή παρουσία παιδιών στην πλατεία, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την περισυλλογή των αδέσποτων αυτών σκύλων».

 


NEWSLETTER