Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 08:30

Δώρισαν παιχνίδια στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Παιχνίδια για την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας παρέδωσαν χθες Παρασκευή ο επί χρόνια “Βασιλιάς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού”, γνωστός και ως “Πειρατής του Θερμαϊκού” Παναγιώτης Γεωργίου, και εκπρόσωποι του Καλαματιανού Καρναβαλιού, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης - Αναψυχής Καλαμάτας και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου “Αίολος”.

Ηταν μία κοινωνική δράση με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, στέλνοντας το μήνυμα ότι τη χαρά που σκορπούν συνήθως τα καρναβάλια και την οποία δεν μπορούν να μεταδώσουν τα τελευταία χρόνια λόγω κορονοϊού, μπορούν με τον τρόπο τους να τη δώσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, με στόχο το χαμόγελο των παιδιών που νοσηλεύονται.

Σε δηλώσεις που έγιναν έπειτα από την παράδοση των δώρων, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη έκανε λόγο για μια ευχάριστη και αισιόδοξη ενέργεια, τονίζοντας πως κάτι φαίνεται να αλλάζει, περνώντας η κοινωνία σε μια άλλη φάση, μιας και άνθρωποι που συμμετείχαν σε πολλές εκδηλώσεις διά ζώσης είναι φανερό πως θέλουν να μεταφέρουν την κοινωνική ευαισθησία και την ελπίδα πως πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως θα ζήσουμε και πάλι κανονικά τη ζωή μας. «Για εμάς που υπηρετούμε στο υγειονομικό σύστημα αυτό είναι κάτι που ευχόμαστε συνεχώς» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι διαχειρίσιμη το τελευταίο διάστημα, ωστόσο όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, διότι η Covid κινητοποιεί μια αλυσίδα προβλημάτων και σε όλες τις άλλες νόσους. Παράλληλα, είπε πως θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, με στόχο να είναι σε λειτουργία μόνο τις απογευματινές ώρες, διότι προκύπτουν δυσκολίες για τις πρωινές.

H πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Καλαματιανού Καρναβαλιού Κέλλυ Φερέτου ευχήθηκε το νέο έτος να μην βλέπουμε παιδιά να εισέρχονται στα νοσοκομεία, λέγοντας πως το Καρναβάλι είναι χαρά και διασκέδαση, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την εν λόγω δράση, ώστε να μεταδοθούν στους μικρούς νοσηλευόμενους.

Ο ειδικός γραμματέας και υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος, δήλωσε πως ο “Πειρατής του Θερμαϊκού” αφύπνισε την κοινωνική συνείδηση των Καλαματιανών, μέσα από μια έμπρακτη απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας απέναντι στα παιδιά που είναι στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου. «Στις δύσκολες αυτές εποχές τόσο το διοικητικό όσο και το υγειονομικό προσωπικό αλλά και οι ασθενείς χρειάζονται τη στήριξη όλων» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του "Αίολου" Χαράλαμπος Βγενής ανέφερε πως στο ταξίδι προς την υγεία και την ελπίδα ο σύλλογος θα είναι πάντα παρών, σηκώνοντας είτε τα πειρατικά πανιά είτε τα αθλητικά, και συμπλήρωσε πως τέτοιες ενέργειες πρέπει να βρουν μιμητές.

Τέλος, το κεντρικό πρόσωπο της δράσης, ο “Πειρατής”, φορώντας την ανάλογη ενδυμασία και τα εντυπωσιακά του δαχτυλίδια, είπε πως μπορεί να έχουν κοπεί κάποιες εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κοπεί η φιλανθρωπία. «Εύχομαι ο “Πειρατής” να γίνει μια γέφυρα ανάμεσα στις πόλεις, ανταλλάσοντας ιδέες και στοιχεία για τον πολιτισμό της καθεμιάς. Ελπίζω αυτές οι πράξεις να βοηθάνε και τους γονείς, καθώς κάποια από τα δώρα προορίζονται και για τους ίδιους, έτσι ώστε να γεμίσει η ψυχή τους τη στιγμή που τα παιδιά τους είναι μέσα στο θάλαμο» κατέληξε. 

Τ.Αν.