Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 16:45

Εθελοντές εκπαιδευτικούς ζητούν τα Παιδικά χωριά SOS

Γράφτηκε από την

Δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη συνεχίζουν να βρίσκονται τα δύο Κέντρα των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα: το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS.

Κι επειδή αυτό το διάστημα είναι μεγάλη η ανάγκη για εθελοντές εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, και τη φετινή χρονιά τα δύο προγράμματα των Παιδικών Χωριών SOS απευθύνουν πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο. Εξάλλου το πιο σημαντικό πρόγραμμα του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας είναι η ενισχυτική διδασκαλία και υποστήριξη μαθητών Λυκείου, που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Όποιος λοιπόν είναι καθηγητής και θέλει να αφιερώσει χρόνο σε αυτό μπορεί να καλεί καθημερινά στα τηλέφωνα 27210 98660 και 6941-660532 από τις 11 π.μ. - 8.30 μ.μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βασικότερο εφόδιο που μπορεί μια οικογένεια να προσφέρει στα παιδιά της: την εκπαίδευση. Γι’ αυτό χρειάζονται εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. Οι εθελοντές και εθελόντριες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των δύο Κέντρων των Παιδικών Χωριών SOS και, αν μπορούν και θέλουν, να αφιερώσουν δύο ώρες το πολύ από το χρόνο τους σε εβδομαδιαία βάση για να υποστηρίξουν αυτά τα παιδιά.

Ν.Κ.