Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 11:49

Πρωτότυπη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Γράφτηκε από την

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Καλαμάτας, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο (ΕΝ.ΕΕ.ΓΥΛ.) Καλαμάτας και ο Δήμος Καλαμάτας συνδιοργάνωσαν με επιτυχία τη Δευτέρα μια πρωτότυπη εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, φέρνοντας σε επαφή παιδιά όλων των βαθμίδων με παιδιά με αναπηρία μέσω ενός event που έγινε για πρώτη φορά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα “Άγγελοι της Χαράς” και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, μαθητές σχολείων, έλαβαν μέρος σε βιωματικές εμπειρίες προσομοίωσης αναπηριών, όπως κινητικές και οπτικές, ενώ ενημερώθηκαν και σχετικά με αναπηρίες ή σύνδρομα.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης αμαξίδια και λευκό μπαστούνι με μάσκα κάλυψης, για μία βιωματική εμπειρία κίνησης. Συνολικά, 300 μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή, δείγμα πως την αντίστοιχη μέρα του 2023, ενδέχεται η εκδήλωση να γίνει σε μεγαλύτερο χώρο. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν ο Δήμος Καλαμάτας, ο Φορέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό και ο Σύνδεσμος Τυφλών Καλαμάτας.