Κυριακή, 16 Ιουλίου 2023 22:54

Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ: Δύο εργαστήρια επικοινωνίας σε παιδιά δημοτικού και εφήβους

Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ: Δύο εργαστήρια επικοινωνίας σε παιδιά δημοτικού και εφήβους

Δύο εργαστήρια επικοινωνίας σε παιδιά δημοτικού και σε εφήβους υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στην κατασκήνωση “Αγία Αικατερίνη” της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Τα εργαστήρια έγιναν την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 12 του μήνα και είχαν θέμα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα του ΚΕΠΕΠΨΥ ενημέρωσε τους κατασκηνωτές για τους κινδύνους που μπορούν να επηρεάσουν την ψυχοκοινωνική υγεία ενός παιδιού ή εφήβου. Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει ένα παιδί χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο και κατ’ επέκταση πως η ευαλωτότητα στην προβληματική χρήση του Διαδικτύου σχετίζεται με θέματα όπως η αυτοεκτίμηση και οι ανάγκες που έχουμε για επικοινωνία και αποδοχή. Επίσης, τονίστηκε πόσο βοηθητικά είναι τα όρια στη χρήση του υπολογιστή και ότι τα “στηρίγματα” που επιζητούμε βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο, “σε ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και αποτελούν «φάροι» στη ζωή μας καθώς και στον ίδιο μας τον εαυτό. Ανακαλύπτοντας κανείς τις δεξιότητες και τα ταλέντα του και χρησιμοποιώντας τα ως «ασπίδες» απέναντι σε καθετί που είναι πρόσκαιρα ανακουφιστικό και ψεύτικο”, χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανάρτηση του ΚΕΠΕΠΨΥ.
Τα εργαστήρια επικοινωνίας υλοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα για συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, η οποία αποτελεί και μέλος της αστικής εταιρείας του Κέντρου Πρόληψης Μεσσηνίας.
Ν.Κ.