Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 14:26

Κίνημα αλληλεγγύης για σπίτι και ρεύμα στην Καλαμάτα

 

Η δημιουργία ενός κινήματος αλληλεγγύης, ώστε κανένας Καλαματιανός να μη μείνει χωρίς σπίτι, ρεύμα και νερό, ήταν ο στόχος της χθεσινοβραδινής συνάντησης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που οργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας.

 

Ο Βαγγέλης Μάινας, μέλος της Ομάδας σημείωσε ότι σχεδιάζουν «ένα κίνημα που να στοχεύει στο να περιορίσει το φόβο των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και να δώσει ελπίδα». Επεσήμανε πως «σ’ αυτό το κίνημα χωράνε όλοι από όπου και αν προέρχονται, που να συμφωνούν όμως ότι οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να σταματήσουν, να ανατραπούν».

Η Τόνια Κατερίνη από το κίνημα "Αλληλεγγύη για όλους" ενημέρωσε ότι το συγκεκριμένο κίνημα παρείχε μια προστασία όσον αφορά τις τράπεζες για την πρώτη κατοικία και για όλα τα ακίνητα μέχρι 200.000 ευρώ συνολικό χρέος του κάθε δανειολήπτη. Παρατήρησε πως τώρα η κυβέρνηση πάει να καταργήσει τα 200.000 ευρώ ως όριο χρέους για πατρικά σπίτια, εξοχικά και χωράφια και θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ, και αυτή υπό προϋποθέσεις. Σημείωσε ότι «η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που προωθείται, αφορά αυτούς που οφείλουν σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και ευρύτερα το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και όχι τους μπαταχτσήδες».

 

Η συνάντηση συνεχίστηκε με τοποθέτηση από το γιατρό Τάσο Πουλόπουλο - εκπρόσωπο του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας και συζήτηση.