Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 21:41

Εργαστήρια παρασκευής σαπουνιού στη Στούπα

Εργαστήρια παρασκευής σαπουνιού στη Στούπα

Η "Kalliergon syn" διοργανώνει αυτοτελή εργαστήρια παρασκευής σαπουνιού με βάση το ελαιόλαδο, κάθε Τετάρτη από τις 12 Ιουνίου έως το τέλος του μήνα, από τις 10.30 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, στην αυλή του "Patriko cafe & pastry shop" στην παραλία της Στούπας, στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σφαιρική γνώση και εμπειρία σχετικά με την τέχνη της σαπωνοποιίας, βασισμένη σε παραδοσιακές μεθόδους και πολύτιμες προφορικές μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Τα εργαστήρια θα διεξάγονται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων.
Ένας από τους κύριους στόχους των εργαστηρίων είναι ο εμπλουτισμός και η καταγραφή των πληροφοριών από ντόπιους, καθώς και η ανταλλαγή σχετικών εμπειριών και γνώσεων μεταξύ συμμετεχόντων από διάφορες χώρες. Αυτή η διαπολιτισμική προσέγγιση αναδεικνύει την αξία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και προάγει τη διατήρηση παραδοσιακών τεχνών που κινδυνεύουν να χαθούν με το πέρασμα του χρόνου.
«Έλα, μοιράσου, διασκέδασε, μάθε, φτιάξε και πάρε το σαπούνι σου!» μας προτρέπουν οι διοργανωτές, καλώντας όλους να συμμετάσχουν σε αυτή την μοναδική εμπειρία. Για κράτηση θέσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6946096502 ή να επισκεφθείτε το "Patriko cafe & pastry shop"¨.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο: www.kalliergon.com/workshops.