Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 20:27

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών -Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

H Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας, διαμαρτύρεται για την απόφαση των δύο τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών μας οργανώσεων Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε ΚΑΙ Ε.Σ.Ε.Ε,. για την κοροϊδία που γίνετε στους επαγγελματίες για να τους κλείσουν τα μάτια ,που απεφάσισαν εσπευσμένα στο παρά πέντε να εξαγγείλουν 2ωρη στάση συμμετοχής, με το κλείσιμο των καταστημάτων μας από τις 12 μέχρι της τις 2 μμ την Τετάρτη 15-6-2011, που είναι ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας, όλων των εργαζομένων της χώρας. Αντί να οργανώσει μαζί με τους άλλους φορείς, μέρες τώρα την πανελλαδική απεργία με το κλείσιμο των καταστημάτων, απεφάσισε να γίνει το δεκανίκι της κυβέρνησης για δίωρη στάση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα κατάστημα για 2--3 ώρες!
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις ανωτέρω συνδικαλιστικές μας οργανώσεις διότι έχουν πουλήσει των αγώνα των μικρομεσαίων επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων.
Διότι η σημερινή κυβέρνηση με την αλόγιστη φορολογική πολιτική του αδιεξόδου που συνεχίζει, αποσκοπεί στο οριστικό κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Διότι όσες φορές έχουν γίνει πανελλαδικές απεργίες, ο επαγγελματικός κόσμος σύσσωμος συμμετέχει με το κλείσιμο των καταστημάτων τους με ποσοστό άνω 95%. Και αυτό το γεγονός έχει μεγάλο αντίκτυπο στην κυβέρνηση διότι όταν κατεβάζουν ρολά και κλείνουν τα φώτα τους τα καταστήματα, οι πόλεις είναι νεκρές! Και με την σημερινή κρίση που υπάρχει θυμίζει κατοχή!
Η σημερινή κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που παίρνει εις βάρος της Εθνικής μας οικονομίας και υπόλογοι σε ολόκληρο τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό όπου γης!
Είναι υπεύθυνοι που μας έβαλε αφεντικά μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Με την τρόικα της Ε.Ε.και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τα επαίσχυντα μνημόνια τους! Είναι υπεύθυνοι διότι επί 20 τώρα μήνες συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τα μνημόνια της συμφοράς εις βάρος του Ελληνικού λαού και της πατρίδος μας το ξεπούλημα1 Καλεί τα μέλη τους όσα μπορούν να συμμετάσχουν και να παρευρεθούν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις πορείες των εργαζομένων και των άλλων τάξεων που απεργούν.
Επίσης κάνει έκκληση προς τα Μέλη των Σωματείων μας να συμμετάσχουν μαζικά στο κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών, από άτυπα που παρευρίσκοντο στις πλατείες, τώρα και τυπικά να παίρνουν μέρος και να έχουν λόγο παρουσίας για να ενώσουν την φωνή διαμαρτυρίας τους μαζί με τις πλατιές μάζες του Ελληνικού λαού και με κεντρικό σύνθημα.
Ελληνες αντισταθείτε! Διότι δεν πάει άλλο! Ως εδώ και μη παρέκει! Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν ξεπουλιούνται στους επίδοξους τοκογλύφους, στους πατριδοκάπηλους της τρόικας των Βρυξελών της ΕΕ και του Δ.Ν.Τ. Γι αυτό θα πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί για την σωτηρία της πατρίδος, γιατί μας ετοιμάζουν ακόμη χειρότερα με την κάρτα του πολίτη και έπεται συνέχεια. Αυτοί οι πολιτικοί που υπέγραψαν τα αντισυνταγματικά αυτά μνημόνια, που είναι τα δαιμόνια του εξευτελισμού του Ελληνικού λαού θα πρέπει να πληρώσουν και όσοι με διάφορους τρόπους εκ της υπεύθυνης θέσεως τους κατάκλεψαν την πατρίδα μας, να πάνε φυλακή και να δεσμευτεί η περιουσία τους. Αυτή είναι η απαίτηση όλων των αγανακτισμένων Ελλήνων στις πλατείες!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας
Ο πρόεδρος Θεόδωρος Μπαζίγος