Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 07:51

Φορείς της Μεσσηνίας αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες

Φορείς της Μεσσηνίας αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες

Φορείς της Μεσσηνίας δήλωσαν παρόντες στην πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για αποστολή μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας, αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, με κεντρικό σύνθημα «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα».

Χθες στην αίθουσα του Διοικητηρίου "Παναγιώτης Φωτέας", υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Συμμετείχαν η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας, το Κίνημα Πολιτών Μεσσηνίας "Μαζί για τους πρόσφυγες", οι Σύλλογοι Τριτέκνων και Πολυτέκνων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού.

Οπως ενημέρωσε η κ. Αλειφέρη, όλοι οι παρευρισκόμενοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση της Περιφέρειας να συμμετέχουν στην εθελοντική δράση για την οργανωμένη αποστολή των ειδών στους πρόσφυγες κι έθεσαν τις δράσεις τους υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Συμφώνησαν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τα μέλη τους κι εξέφρασαν την επιθυμία η προσπάθεια αυτή να έχει περιοδικότητα και συνέχεια, ενώ κατέθεσαν απόψεις και ιδέες για την καλύτερη κινητοποίηση των πολιτών.

Το κίνημα "Μαζί για τους πρόσφυγες" ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διαγωνισμού ζωγραφικής των μαθητών, με θέμα την οπτική τους για το προσφυγικό ζήτημα.

«Η Περιφερειακή Ενότητα θα αγκαλιάζει και θα ενθαρρύνει δράσεις, με στόχο τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, ώστε μέσα από οργανωμένη προσπάθεια να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα», παρατήρησε η κ. Αλειφέρη.

Η Πιπίνα Κουμάντου, εκπρόσωπος του κινήματος "Μαζί για τους πρόσφυγες", προέτρεψε «να ενθαρρύνουμε τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά σωματεία, για να κινητοποιηθούν τα μέλη τους με παραστάσεις, φιλικούς αγώνες και ημερίδες και ταυτόχρονα να γίνεται συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας». Σημείωσε ότι «δεν διαχωρίζουμε τη δυστυχία. Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας Παναγιώτης Κουφαλάκος παρατήρησε ότι «σπάμε την αντίληψη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Αυτό δεν φθάνει, πρέπει να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Μεσσηνίας Θανάσης Αθανασόπουλος επεσήμανε πως «αυτοί οι άνθρωποι είναι τα θύματα. Να απομονωθούν οι ρατσιστικές φωνές στην κοινωνία».

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Εμπόρων Μεσσηνίας Δημήτρης Γαλανάκης είπε ότι με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας «ξεπερνάμε τα προβλήματα της συγκέντρωσης και του συντονισμού».

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας Απόστολος Μυλωνάς παρατήρησε πως «κάνουμε πράξη τα λόγια του Ευαγγελίου».

Γ.Σ.