Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 16:43

Η ΚΝΕ για τους μαθητές που απέχουν γιατί κρυώνουν στην Καλαμάτα

 

Με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ χαιρετίζει «τον αγώνα των μαθητών του 4ου ΕΠΑΛ και του 6ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας που χθες έκαναν αποχή από τα μαθήματα τους επειδή εδώ και 3 μέρες κάνουν μάθημα χωρίς θέρμανση σε συνθήκες παγετού».

Οπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση «δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος κινητοποιούνται για τις απαράδεκτες κτηριακές υποδομές, για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Είναι προβλήματα χρόνων, που λόγω της συνεχούς μειωμένης χρηματοδότησης στην παιδεία, χρονιά την χρονιά διογκώνονται». Μάλιστα -συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση- «στην αρχή της σχολικής χρονιάς πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις για 3 εβδομάδες με συγκεκριμένα αιτήματα, με ένα εξ αυτών και τη θέρμανση, για τις οποίες τιμωρήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με στέρηση εκδρομών.

Το παράδειγμα με την κτηριακή υποδομή του συγκροτήματος του πολυκλαδικού δεν είναι το μόνο, είναι όμως χαρακτηριστικό και αποδεικνύει στην πράξη πού οδηγούν οι πολιτικές που εφαρμόζονται στην παιδεία όλα τα τελευταία χρόνια». 

 

Καταλήγοντας η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές «να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα, κόντρα στα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν».