Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 07:57

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

 

Επαγγελματική εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο έκαναν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, του τμήματος Δομικών Εργων και Γεωπληροφορικής και του Τμήματος Μηχανολόγων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. 

Η επίσκεψη, με αντικείμενο «Καινοτόμες τεχνικές και ενεργειακές λύσεις σε έξυπνα κτήρια», έγινε το χρονικό διάστημα από 10 έως 24 Ιανουαρίου και οι μαθητές του ΕΠΑΛ συμμετείχαν, τόσο σε εκπαιδευτικές όσο και σε πολιτιστικές δράσεις.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τεχνολογίες αιχμής που αφορούν την ενεργειακή βελτίωση κτηρίων και τη διαχείριση ενέργειας σε αυτά. Η εκπαίδευσή τους έγινε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εφαρμογή σε Κυπριακές εταιρείες που εξειδικεύονται στο αντικείμενο.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι οι μαθητές του ΕΠΑΛ, στο πολιτιστικό σκέλος της επίσκεψης, ξεναγήθηκαν σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους της Κύπρου και σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία.

Επισκέφθηκαν ειδικότερα, στη Λευκωσία τα “Φυλακισμένα μνήματα”, το Μουσείο Απελευθερωτικού Αγώνα, τον τύμβο της Μακεδονίτισσας, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αγαλμα της Ελευθερίας, τα Ενετικά Τείχη της πόλης, την Πύλη Αμμοχώστου και της Κυρήνειας.

Στη Λεμεσό επισκέφθηκαν τα μεσαιωνικά κάστρα στο Κολόσσι και τη Λεμεσό, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας. Στη Λάρνακα επισκέφθηκαν το μεσαιωνικό φρούριο, τον ναό του Αγίου Λαζάρου και το μουσουλμανικό τέμενος Χαλά Σουλτάν. Στην Πάφο είδαν το μεσαιωνικό κάστρο και τον αρχαιολογικό χώρο και την εκπληκτικής ομορφιάς παραλία των  Κοραλλίων.

Στο πρόγραμμα πήραν μέρος οι μαθητές Χρήστος Γεωργόπουλος, Δήμητρα Δασκαρόλη, Πλαουρέντ Πονέ, Σωτήριος Πουλημενέας, Γκεράλντ Τσάκο, Χρήστος Δούβας, Γεώργιος Μπίτζας, Σπύρος Μπενέτσης, Παναγιώτης Μέλλιος, Δημήτρης Μπίλλο, Ιωάννης Κομπότης, Δημήτρης Ζαγάκος, Δημήτρης Τζούβελης, Αρης Σκοπέτος, Μάριος Ντόντα, Φώτιος Ψυχάρης, Φωτεινή Χελή, Μαρσελίνο Μιφτάρι, ενώ συνοδοί καθηγητές ήταν οι Δημήτρης Αραποστάθης και Ιωάννα Φουσέκη.