Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 23:28

Μεσσήνιοι μαθητές στο διαγωνισμό ρομποτικής στην Αθήνα

Γράφτηκε από την

 

 

Συνολικά 5 ομάδες Δημοτικών και 14 Γυμνασίων -μεταξύ τους και οι ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Καλαμάτας- συμμετείχαν και εκπροσώπησαν το Σάββατο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, που έγινε στην Αθήνα, τα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, από τη Μεσσηνία συμμετείχαν οι ομάδες Future kids και Future Transporters του Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά της Καλαμάτας.

Επίσης, συμμετείχαν Μεσσήνιοι μαθητές Γυμνασίου, με τις ομάδες Kalamata Storm 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 και 9 του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Καλαμάτας, καθώς και οι ομάδες των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Robot Power και Robot Factory.

Οι παραπάνω ομάδες θυμίζουμε ότι προκρίθηκαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου και το Σάββατο αγωνίστηκαν στο ΟΑΚΑ με τις καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής του Σαββάτου, οι συμμετοχές άγγιξαν συνολικά τις 265 (80 δημοτικού, 151 γυμνασίου και 34 λυκείου) από τον συνολικό αριθμό των 730 σχολικών ομάδων (3.300 μαθητές) που διαγωνίστηκαν σε όλους τους Περιφερειακούς Διαγωνισμούς ανά την Ελλάδα.