Σάββατο, 06 Μαϊος 2017 16:24

Θεατρική παράσταση από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Θεατρική παράσταση από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

 

Η βραβευμένη θεατρική παράσταση «Ευγενείς και ποπολάροι: μία ιστορία από τον περιοδικό πίνακα» ανεβαίνει αύριο Κυριακή 7 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο αίθριο του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. 

Τη φετινή σχολική χρονιά, μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του λυκείου συμμετείχαν στη δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο». Το θεατρικό αυτό, μαζί με αντίστοιχες παραστάσεις από σχολεία από όλη την Ελλάδα, παίχτηκε την Κυριακή 2 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Αττική. Η παράσταση απέσπασε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Συνολικής Παρουσίασης, Βραβείο Καλύτερης Χορογραφίας, καθώς και Διάκριση για «Πρωτοτυπία μαθητικής σύνθεσης». Υπεύθυνη καθηγήτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η χημικός Ελένη Λεμπέση. 

Η δράση αυτή είναι μια πρωτοβουλία της Science View (Ελληνική Ενωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Συγγραφέων Επιστήμης και Επικοινωνιολόγων Επιστήμης), σε συνεργασία με το τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού - Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.