Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 15:31

Καταγγελία για τη συνέντευξη των υποψήφιων διευθυντών σχολείων στη Μεσσηνία

Τα διορισμένα μέλη από την περιφερειακή διοίκηση, «με κομματικά κριτήρια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας, επικρίνει δριμύτατα, η παράταξη "Πρόσθεση -  Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών".

Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «στα αποτελέσματα αποδεικνύεται πως με προειλημμένες αποφάσεις "έσφαξαν" με χειρουργικό τρόπο στην κυριολεξία, συναδέλφους με διαχρονική αποδεδειγμένη δράση και θετική προσφορά στην εκπαίδευση, προκειμένου να ευνοηθούν οι συγκρινόμενοι μαζί τους αρεστοί. Ταυτόχρονα επιβράβευσαν με "άριστα" τους εκλεκτούς με "ερωτήσεις" στη... "συνέντευξη". Προσπάθησαν να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια  εκπαιδευτικών προκειμένου να επιβεβαιωθούν».

Αφήνοντας αιχμές για άλλες παρατάξεις, αναρωτιέται αν «αλήθεια θα δούμε τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις παρατάξεων τώρα που έτυχαν οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιας προκλητικής μεταχείρισης» και δηλώνει πως «αυτοί που κάθε φορά προσαρμόζονται για να βολευτούν, θα μας βρουν απέναντι και πως την ευγένειά μας να μην την εκλαμβάνουν ως αδυναμία».

Καταλήγοντας, η "Πρόσθεση - Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών" παρατηρεί πως «η επιλογή  στελεχών στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης απαιτεί σοβαρότητα, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, γνώση και κρίση χωρίς εμπάθειες και μικροψυχίες».