Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 09:08

Μαθητής Ρομά σημαιοφόρος στο 2ο Δημοτικό Καλαμάτας μετά από κλήρωση

Γράφτηκε από την
Μαθητής Ρομά σημαιοφόρος στο 2ο Δημοτικό Καλαμάτας μετά από κλήρωση

 

Μαθητής Ρομά της Στ’ τάξης θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο σημαιοφόρος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο σημαιοφόρος, που σύμφωνα με το νόμο κληρώθηκε, είναι ένας συγκροτημένος μαθητής, απόλυτα ενταγμένος στη σχολική και κοινωνική ζωή, με καλές επιδόσεις στα μαθήματα.

Η "Ε" προσπαθώντας να ερευνήσει καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης και με το αν τελικά θα είναι ένα παιδί Ρομά αυτό που θα σηκώσει τη σημαία, επικοινώνησε με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημήτρη Οικονομόπουλο, ο οποίος διαβεβαίωσε πως δεν έχει γίνει κανένα παράπονο ούτε καταγγελία από γονέα, δάσκαλο ή διευθυντή για ένα τέτοιο θέμα. Μάλιστα τόνισε πως δεν έχει υπάρξει κανένα ως τώρα ανάλογο περιστατικό σε όλη τη Μεσσηνία. "Μόλις γίνει η κλήρωση, όποιο αποτέλεσμα βγει, αυτό είναι και το οριστικό. Εκεί τελειώνει η συζήτηση, δεν αλλάζει κάτι" πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος κινείται στην ίδια κατεύθυνση. "Δεν υπάρχει κανένα θέμα, δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για κάποια διαμαρτυρία. Καλά έκανε και κληρώθηκε το όποιο παιδί. Δεν θα πρέπει να είναι θέματα αυτά που να μας απασχολούν, αλλά τα δεκάδες άλλα θέματα της σχολικής ζωής των παιδιών και τα προβλήματα που χρειάζονται επίλυση. Με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η Πολιτεία. Ολα τα παιδιά είναι ίσα".

Τέλος η Αμαλία Μάλαμα πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού επισημαίνει πως στο σύλλογο δεν έγινε κάποια καταγγελία και ότι τα παιδιά στο σχολείο μεταξύ τους τα πάνε μια χαρά και έχουν αρμονικές σχέσεις. Η ίδια είπε πως τηρήθηκε ακριβώς όπως έπρεπε η νομοθεσία σχετικά με την κλήρωση. Τέλος σημείωσε πως "τα όποια προβλήματα προκύπτουν σε αυτές τις καταστάσεις αλλά και γενικά στη ζωή του σχολείου, οι δάσκαλοι και η διεύθυνση ξέρει να τα αντιμετωπίζει πολύ καλά". 

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER