Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 17:33

Το 17ο Δημοτικό Καλαμάτας στο Διαδίκτυο

Γράφτηκε από την

Αισθητή την παρουσία τους και στο Διαδίκτυο κάνουν πλέον οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, με πολλή διάθεση να μας δείξουν όσα όμορφα δημιουργούν και βιώνουν τις ώρες που βρίσκονται μέσα κι έξω από τη σχολική αίθουσα.

Αρθρα, σχόλια και αφιερώματα, μαζί με τα νέα του σχολείου, ενημερώνουν τους γονείς τους και όλους εμάς για τις πλούσιες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η σχολική κοινότητα αλλά και για το πόσο κέφι μπορεί να προσφέρει η ομαδική εργασία.

Ενα από τα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο είναι η «Ελιά» το οποίο ξεκίνησε με αφορμή το λιόδεντρο που υπάρχει στη σχολική αυλή. Μια αυλή, η οποία ξεχωρίζει για την όμορφη θέα της, καθώς το σχολείο βρίσκεται σε ύψωμα κοντά στο δρόμο της οδού Σπάρτης.

Το σχολείο φιλοξενείται στα ολλανδικά λυόμενα που εγκαταστάθηκαν σ’ αυτό το οικόπεδο πριν από δεκαετίες. Ωστόσο, αυτό δε στέκεται εμπόδιο στα όσα θέλουν να πετύχουν μαθητές και δάσκαλοι. Ο πρόσφατος ελαιοχρωματισμός μάλιστα άλλαξε σημαντικά την εικόνα που είχε δημιουργηθεί το διάστημα που το σχολείο δε λειτουργούσε, κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρά τα λιγοστά χρήματα που διατίθενται για το σύνολο των αναγκών, στάθηκε δυνατό μια αίθουσα να μετατραπεί σε δανειστική βιβλιοθήκη και χώρο δραστηριοτήτων. Αυτός ο χώρος εγκαινιάστηκε με μια όμορφη εκδήλωση μέσα στον περασμένο Δεκέμβριο και ήδη προγραμματίζονται κι άλλες εκδηλώσεις, όπως γνωριμία των παιδιών με συγγραφείς και το έργο τους.

Το σχολείο είναι στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, διδάσκονται ακόμα και θεατρική αγωγή, μουσική και δύο ξένες γλώσσες. Λειτουργεί επίσης ολοήμερο τμήμα και υπάρχει αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών για το μάθημα της Πληροφορικής, ενώ τα τμήματα διδασκαλίας είναι ολιγομελή, λόγω του μικρού αριθμού μαθητών.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Ευγενία Βαμβακά, στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται για να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα το σχολείο σε έναν όμορφο χώρο, είναι σημαντικός ο ρόλος των μαθητών και του προσωπικού, καθώς επίσης του δραστήριου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ υπάρχει και η συνεργασία του δήμου σε κάποιες περιπτώσεις.

Για το ιστολόγιο του σχολείου (http://blogs.sch.gr/17dikala) εξήγησε πως αυτό βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και ρόλος του είναι η εξωστρέφεια της σχολικής μονάδας, με την ενημέρωση των γονιών και του κοινού για τα όσα δημιουργούν και μαθαίνουν τα παιδιά.