Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 08:09

Καλαματιανοί μαθητές στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στην Ταϊλάνδη (βίντεο)

Καλαματιανοί μαθητές στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στην Ταϊλάνδη (βίντεο)

Μαθητές από την Καλαμάτα θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad), που θα  πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη.

Πρόκειται για τους: Ξενοφών Πλεματιά, Γιώργο Μπάκα, Νίκο Γιαννόπουλο, Ναπολέων Κωστούλα, Κωνσταντίνο Καργάκο και Δημήτρη Κουτσιούκο, οι οποίοι έλαβαν μέρος με την bitLab Πληροφορική, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την 1η και τη 2η θέση στον τελικό της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Κλειστό Γήπεδο του Γαλατσίου, στον οποίο έλαβαν μέρος 300 ομάδες απ' όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον προπονητή των παιδιών Λεωνίδα Φίλο.

Η σχολή έλαβε μέρος με 6 ομάδες κατακτώντας τις 2 πρώτες θέσεις στον τελικό του ποδοσφαίρου. Ο κ. Φίλος μιλά για πολύ μεγάλη επιτυχία η οποία έδωσε στα παιδιά το εισιτήριο για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα, όπου θα συμμετάσχουν 90 χώρες, απ’ όλο τον κόσμο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, τα παιδιά στάθηκαν στην σκληρή δουλειά που έκαναν στη σημαντική εμπειρία που έζησαν.

Ο Ξενοφών επεσήμανε πως δεν ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα, αλλά ήρθε μετά από σκληρή δουλειά προγραμματισμού κι εξάσκησης.

Ο Κωνσταντίνος εξήγησε πως ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός, καθώς διαγωνίστηκαν και με ομάδες που έχουν κατακτήσει και παγκόσμιες διακρίσεις.

Ο Γιώργος παρατήρησε πως παρά τον σκληρό ανταγωνισμό κατάφεραν και σκόραραν αρκετά γκολ με αποτέλεσμα να πάρουν το εισιτήριο για Ταϊλάνδη.

Ο Κωνσταντίνος στάθηκε στις δοκιμασίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και στον μυστικό κανόνα που κλήθηκαν να λύσουν με επιτυχία, ενώ ο Δημήτρης υπογράμμισε την ομαδικότητα και τις θεμελιώδεις αξίες που αποκτούν τα παιδιά μέσα απ’ όλη αυτή τη διαδικασία.

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=IPyaw17VnwQ}