Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 20:46

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στο Δημαρχείο

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στο Δημαρχείο

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουάριου οι μαθητές της Β’ τάξης του κλάδου Πληροφορικής επισκέφτηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του Δήμου Καλαμάτας στα πλαίσια εκπαιδευτικών επισκέψεων, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Χατζηπαναγιώτου Ευστρατία (Φυσικό) και Κωνστάνταρο Παναγιώτη (Πληροφορικής).
Τους μαθητές τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου Καλαμάτας. Τους συμβούλεψε να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το ρόλο του μαθητή στο 2ο ΕΠΑΛ, να αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερες γνώσεις και να θωρακιστούν ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τη νέα εποχή της Πληροφορικής που έρχεται.
Ακολούθησε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον κ. Βασίλειο Διονυσόπουλο, έναν εκ των υπευθύνων των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας.
Οι μαθητές παρακολούθησαν για 2 ώρες με μεγάλο ενδιαφέρον και πήραν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά τους. Ξεναγήθηκαν στο τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών και στο computer room όπου παρακολούθησαν την λειτουργία εξυπερετητών (servers) τελευταίας τεχνολογίας.
Ο κ. Διονυσόπουλος είπε στους μαθητές να διαβάζουν και να ενημερώνονται συνεχώς γιατί η επιστήμη της Πληροφορικής εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και θα μπορεί να προχωρήσει στην εποχή των ανοιχτών συνόρων και της αξιοκρατίας , όποιος έχει φροντίσει και φροντίζει συνεχώς να εφοδιάζεται με τα απαραίτητα εφόδια.
Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν θερμά το Δήμαρχο Καλαμάτας για τη ζεστή φιλοξενία και τον κ Β. Διονυσόπουλο που διέθεσε αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο του, για την ενημέρωσή τους.
Εύχονται καλή δύναμη στο Δήμαρχο και στους συνεργάτες του ώστε να μπορέσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας και εμάς τους πολίτες.

Από το 2ο ΕΠΑΛ


NEWSLETTER