Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 17:41

Θερινό Σχολείο Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Θερινό Σχολείο Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Θερινό Σχολείο διοργανώνει στην Καλαμάτα, από τις 8 έως και τις 21 Ιουλίου, το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα “Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία”.

Οπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, το Θερινό Σχολείο “φιλοδοξεί να φέρει σε άμεση επικοινωνία το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ευρύ φιλίστορο κοινό. Οι «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» φέτος εστιάζονται στην ιστορία του σύντομου ελληνικού 20ού αιώνα. Παρουσιάζεται αναλυτικά η απόπειρα εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας στις αρχές του αιώνα και ειδικότερα στους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, το Μεσοπόλεμο, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως και τη μεταπολεμική περίοδο και τις εξελίξεις στις επίμαχες πτυχές της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της Ευρώπης”.

Διδάσκοντες θα είναι μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και διδάκτορες του Τμήματος, ενώ οι συμμετέχοντες θα είναι “προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, ερευνητές, πτυχιούχοι αλλά και γενικότερα εραστές της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μία εξειδικευμένη γνώση στο γνωστικό αντικείμενο του Θερινού Σχολείου”.

Οπως τονίζεται, ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 100, ενώ το πρόγραμμα θα προσφερθεί εφόσον υπάρξει ελάχιστη συμμετοχή 30 ατόμων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, να υποβάλλουν αίτηση με βιογραφικό σημείωμα και φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, ενώ τo κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 120 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 272 10 65105 (Ευαγγελία - Σοφία Κορέντζελου) καθώς και στο email:nsi-lab@uop.gr

Φορέας της διοργάνωσης είναι το Εργαστήριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θανάση Χρηστου.


NEWSLETTER