Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 12:02

Μεσσηνία: Συγκινητικές ιστορίες κρύβουν οι επιτυχίες μαθητών (φωτογραφίες)

Μεσσηνία: Συγκινητικές ιστορίες κρύβουν οι επιτυχίες μαθητών (φωτογραφίες)

Συγκινητικές ιστορίες κρύβουν οι επιτυχίες των αποφοίτων των σχολείων της Μεσσηνίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ολοι τους κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και εναπόθεσαν στη διαδικασία αυτή τις ελπίδες τους για το μέλλον που ονειρεύονται. Μόνο και μόνο για αυτό, είναι όλοι τους νικητές σε αυτόν τον αγώνα, ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης στις σχολές.

4ο Λύκειο Καλαμάτας

 

Η Σοφία Στριμπάκου, πέτυχε το μεγάλο της όνειρο και εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών.

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Αναστάσιος Καπετανάκης πέρασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το αποτέλεσμα αυτό τον ικανοποιεί απόλυτα μιας και ήταν η πρώτη του επιλογή. Ο ίδιος, θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να καταφέρει τον στόχο του.

3ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Κατερίνα Πετροπούλου πέρασε στην πρώτη της επιλογή και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός της στόχος. Η χρονιά που πέρασε είχε πολύ άγχος σίγουρα, κυρίως στις αρχές. Οσο περνούσε ο καιρός, η ίδια ένιωθε πιο σίγουρη και τη βοήθησε πολύ το γεγονός ότι έβαζε ένα καλό πρόγραμμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς δεν είχε σταματήσει τις δραστηριότητές της, όπως τον χορό.

 

2ο ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας

 

Οπως γίνεται γνωστό από σχετική ανακοίνωσή του σχολείου, από τους 66 μαθητές που συμμετείχαν πέτυχαν οι 35, ποσοστό ιδιαίτερο υψηλό. Κάποιοι από τους επιτυχόντες είναι οι εξής: Η Δήμητρα Δημητροπούλου, η οποία θα σπουδάσει στη Σχολή Πλοιάρχων ΑΕΝ, ο Πέτρος Ασπρούλης (Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνα ΕΚΠΑ) και ο Κωνσταντίνος Ιωσήφ Στουγιαννίδης (Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών, ΑΣΠΑΙΤΕ).

Η Ευπραξία Εκάτη Λάγιου-Καρόκε, η οποία μπήκε στο Τμήμα Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα στο ΕΜΠ, έδωσε για πρώτη φορά και πέτυχε στην πρώτη επιλογή της. Τα κατάφερε επειδή δεν άφησε κενά και διάβαζε αδιάλειπτα, όπως λέει. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν και η βοήθεια που είχε από το σχολείο. Θεωρεί πως οφείλει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους καθηγητές της, γιατί χάρη σε εκείνους πέρασε 3η σε κατάταξη πανελλαδικά και η 1η στη Μεσσηνία. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε 20 στο απολυτήριό της. Το χόμπι της ήταν οι παραδοσιακοί χοροί, τους οποίους μάθαινε για 12 χρόνια. Τους είχε αφήσει αυτή τη χρονιά, αλλά σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι. Μελλοντικό στόχο της αποτελεί ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.

Η Εφηνίκη Ζαμπάρα είναι πλέον φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Αθήνα (Πάντειο). Αισθάνεται υπέροχα τώρα για αυτή της την επιτυχία, και πολύ περήφανη, καθότι δεν ήταν εύκολη η χρονιά. Είναι μητέρα ενός παιδιού και εργαζόμενη ως καθηγήτρια Αγγλικών ενώ ασχολείται επίσης με το τραγούδι. Στο εξής έχει σκοπό να διαβάζει εδώ τα μαθήματα και να πηγαίνει να δίνει εξετάσεις στην Αθήνα. Στο παρελθόν έχει σπουδάσει στην Αμερική, και τώρα το ελληνικό πανεπιστήμιο αναμένεται να της δώσει μια διαφορετική εμπειρία. Αρχικά ξεκίνησε να τελειώσει Τουριστικά στο ΕΠΑΛ, όμως στα μισά της χρονιάς σκέφτηκε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στις πανελλαδικές. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε!

 

Λύκειο Μελιγαλά

Η Κωνσταντίνα Κουτρουμπή (του Νικολάου) θα σπουδάσει στο ΑΠΘ, στο Τμήμα Γεωπονίας. Το τμήμα αυτό ήταν η 3 επιλογή της, αφού δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει το πολυπόθητο όνειρό της που αφορούσε την Κτηνιατρική. Ομως, όπως λέει, μέσω της σχολής αυτής θα επιλέξει την ειδικότητα Ζωικής Παραγωγής, για να της δώσει το “εισιτήριο” να εισαχθεί στην Κτηνιατρική αργότερα.

 

Λύκειο Καρδαμύλης

Η Αναστασία Μπακέα πέρασε στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη σχολή ήταν η πρώτη της επιλογή, και το αποτέλεσμα την αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη. “Η χρονιά που πέρασε απαιτούσε επιμονή και υπομονή για να φτάσω στον στόχο μου, όμως με την υποστήριξη της οικογένειας και των καθηγητών μου όλα κύλησαν ομαλά” ανέφερε.

 

1o ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας

 

Η Μπεγκάι Νιοφτίνε έκανε το όνειρό της πραγματικότητα καθώς εισάγεται στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οπως μας είπε, η χρονιά που αφήνει πίσω της ήταν δύσκολη και τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων απαιτητικά, όμως με τη βοήθεια των καθηγητών της μπόρεσε να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε.

Η Νικηφόρα Τόδε εισήχθη στο Τμήμα Νοσηλευτικής στην Πάτρα, ενώ ως πρώτη της επιλογή είχε δηλώσει το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. “Πρόκειται για μια σχολή η οποία έχει σχετικά γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα” σχολίασε.

Η 39χρονη Νικολέττα Ζωίτσα με καταγωγή από τη Ρουμανία, μητέρα δύο παιδιών, έχοντας αποφοιτήσει ως δασκάλα από τη χώρα της, θέλησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, μετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι δυσκολίες που συνάντησε ήταν αρκετές, όμως με τη σημαντική βοήθεια των καθηγητών της οι οποίοι την παρακινούσαν συνεχώς να μην χάνει το κουράγιο της, κατάφερε να εισαχθεί πρώτη στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει θέληση.

 Λύκειο Αριστομένη

H Πηνελόπη Κυριακοπούλου πέρασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Οπως μας δήλωσε η ίδια, είναι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα διότι αυτό είναι το αντικείμενο με το οποίο θέλει να ασχοληθεί.

 

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη – Τάσος Ανδρικόπουλος