Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 09:45

Μαγευτικό ταξίδι στη Πελοπόννησο από τους "Φίλους του Σιδηρόδρομου" (φωτογραφίες)

Μαγευτικό ταξίδι στη Πελοπόννησο από τους "Φίλους του Σιδηρόδρομου" (φωτογραφίες)

Η εκδρομή τουριστικού χαρακτήρα που πραγματοποίησαν οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου το περασμένο Σάββατο, στην καταργημένη γραμμή της Πελοποννήσου και στη διαδρομή Πύργος - Ζευγολατιό - Τρίπολη - Αργος - Κόρινθος, έδειξε ότι το τρένο έχει προοπτική: είτε για ταξίδια τουριστικού χαρακτήρα είτε και για την επαναλειτουργία των προαστιακών δρομολογίων Καλαμάτα - Μεσσήνη και Καλαμάτα - ΤΕΙ - Διαβολίτσι. 

Ο κόσμος στα χωριά της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας απ’ όπου πέρασε το τρένο χάρηκε που το ξαναείδε, που ζωντάνεψαν έστω και για λίγο οι σταθμοί - και εξέφρασε τη στήριξή του στην επαναλειτουργία της γραμμής.

Στους Χράνους Αρκαδίας, όπου είχε στηθεί πανηγύρι, φίλος του σιδηροδρόμου μάς είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τόσο πολύ κόσμο σε χωριό του νομού. Τον συγκλόνισε μάλιστα η εικόνα ένας παππού που έκλαιγε όταν έφευγαν το τρένο κι οι άλλοι φίλοι του σιδηροδρόμου, που με τα αυτοκίνητά τους είχαν φτάσει στους Χράνους ακολουθώντας το τρένο.

«Η ουσία είναι ότι, αν γίνει έξυπνη διαχείριση του δικτύου, αφενός δεν θα είναι ελλειμματικό και αφετέρου θα δώσει θέσεις εργασίας, κυρίως τουριστικές. Επίσης θα κρατηθεί το δίκτυο ζωντανό για μελλοντική χρήση - η οποία δεν ξέρουμε σήμερα ποια μπορεί να είναι», κατέληξε ο φίλος του σιδηροδρόμου που μας μίλησε.