Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 20:30

Ελλείψεις καθηγητών σε σχολεία της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον
Ελλείψεις καθηγητών σε σχολεία της Μεσσηνίας

 

Δεκάδες καθηγητές, ακόμα και βασικών μαθημάτων, λείπουν από γυμνάσια της Μεσσηνίας ενώ έχουμε μπει στο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, αυτές τις μέρες πρόκειται να προσληφθούν 1.800 αναπληρωτές καθηγητές σε όλη την Ελλάδα, και την επόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου, θα βρίσκονται στις θέσεις τους. Από τις προσλήψεις αυτές εκφράζεται η ελπίδα να καλυφθούν οι σημαντικότερες ελλείψεις στα σχολεία του νομού μας.

Τα κενά στα γυμνάσια δημιουργήθηκαν γιατί, με τον περιορισμένο αριθμό αναπληρωτών καθηγητών που διορίστηκαν από το υπουργείο Παιδείας, δόθηκε προτεραιότητα στα λύκεια, ώστε να μην υπάρχουν εκεί κενά - και ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ’ τάξης που βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο της σχολικής τους ζωής,

Με βάση την ενημέρωσή μας, από γυμνάσια της Μεσσηνίας λείπουν ακόμα και μαθηματικοί, φυσικοχημικοί και φιλόλογοι, ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με τους καθηγητές μουσικών οργάνων. Ελλείψεις μικρότερες καταγράφονται και στα ΕΠΑΛ, σε καθηγητές ειδικοτήτων.

Χαρακτηριστική είναι η διαμαρτυρία γονιού που μας ενημέρωσε ότι σε γυμνάσιο της Καλαμάτας δεν υπήρχε μαθηματικός στη Β’ τάξη, και για να μη συνεχίσουν να μένουν χωρίς μαθήματα τα παιδιά, αποφασίστηκε ο μαθηματικός της Γ’ να κόψει ώρες απ’ αυτή την τάξη και να τις κάνει στη Β’. Ετσι άρχισαν τα κενά και στους μαθητές της Γ’ τάξης. Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, παρόμοιες πρακτικές έχουν εφαρμοστεί και σε άλλα σχολεία του νομού.

Γ.Σ.


NEWSLETTER