Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2019 21:32

“Γέφυρες στην Εκπαίδευση” παρουσίασαν τα εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από την
“Γέφυρες στην Εκπαίδευση” παρουσίασαν τα εκπαιδευτήρια Μπουγά

 

 

Τη διδακτική τους πρόταση με τίτλο “Γέφυρες στην Εκπαίδευση” παρουσίασαν το περασμένο Σάββατο οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Ευθυμία Βλαχάκη, Κατερίνα Γούση, Ανθή-Θεοδώρα Κυριοπούλου και Βασιλική Τσέλιου, στο 12ο συνέδριο της O.M.E.P με Διεθνή Συμμετοχή της Ελληνικής Επιτροπής Προσχολικής Αγωγής, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο όμιλος Steam των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά σχεδίασε και εφάρμοσε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, στηριζόμενο στην έρευνα πεδίου για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών. Στόχος του είναι η περαιτέρω διάχυση της ιδέας του Steam ως σύγχρονο περιβάλλον εκπαίδευσης.

Μέσω του προγράμματος αυτού καλλιεργούνται ποικίλες δεξιότητες, αναπτύσσεται η κριτική σκέψη σχετικά με την επίλυση προβλημάτων και ενθαρρύνεται η συνεργασία μέσω δημιουργικών διαδικασιών. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο “Η αξιοποίηση της Τέχνης και της Τεχνολογίας για τη προσέγγιση θεμελιωδών Γεωμετρικών εννοιών και κατασκευών στη προσχολική εκπαίδευση” του ομίλου Steam, μετέβησαν την ίδια μέρα στη Λάρισα για το 36ο συνέδριο ΕΜΕ οι εκπαιδευτικοί προσχολικής εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Ελένη Κουλούρη, Χριστίνα Κωνσταντοπούλου και Αγγελική Μπούρα.

Η εισήγησή τους ανέδειξε την άμεση σύνδεση των Τεχνών -ιδιαίτερα της Εικαστικής Τέχνης- με την Τεχνολογία και τα Μαθηματικά στην προσχολική εκπαίδευση.


NEWSLETTER