Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 13:30

Μαθητές του Λυκείου Θουρίας περιποιήθηκαν το σχολείο τους (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μαθητές του Λυκείου Θουρίας περιποιήθηκαν το σχολείο τους (Φωτογραφίες)

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της διευθύντριας του Λυκείου Θουρίας υλοποίησαν μαθητές του σχολείου κατά την διάρκεια των εορτών, στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σε μια περίοδο όπου τα σχολεία ήταν σε περίοδο διακοπών, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση της κ. Ελένης Γκλεγκλέ κρέμασαν ρολοκουρτίνες, τοποθέτησαν πίνακες, ανακαίνισαν την αίθουσα του Χημείου, τρύπησαν και έβαψαν τοίχους, σκούπισαν, σφουγγάρισαν ενώ έφτιαξαν ένα ακόμα γραφείο καθηγητών.

Μέσα έτσι από την εθελοντική τους εργασία κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα οικείο και λειτουργικό χώρο για τους ίδιους αλλά και για τους καθηγητές τους, τη στιγμή που περιμένουν ακόμα να λυθούν τα προβλήματα τεχνικής φύσεως που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Οπως δήλωσε η κ. Γκλεγκλέ στην "Ε", παρά την αποχή που έκαναν οι μαθητές από τα μαθήματα τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας τον περασμένο Νοέμβριο, εκκρεμούν ακόμα οι παρεμβάσεις από την Πολιτεία στο κτίριο. Οπως είπε, το προαύλιο παραμένει χωρίς μπασκέτες, σώματα των καλοριφέρ δεν λειτουργούν, ενώ το πιο σημαντικό απ' όλα είναι πως εκπαιδευτικοί και μαθητές μοιράζονται την μοναδική τουαλέτα που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή του σχολείου.

"Ο Δήμαρχος από την πλευρά του έχει δεσμευτεί πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λυθούν τα προβλήματα, όμως αυτό που "φρενάρει" την επίλυση τους είναι η γραφειοκρατία" σημείωσε χαρακτηριστικά.


NEWSLETTER