Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 16:05

Μεσσήνιοι μαθητές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μεσσήνιοι μαθητές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εικοσιτέσσερις μαθητές από την περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Euroscola που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η ημερίδα Εuroscola έγινε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο και έλαβαν μέρος περίπου 500 μαθητές από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, τους οποίους συνόδευαν οι καθηγητές τους, συμμετέχοντας και αυτοί στις εργασίες της ημερίδας.

Αρχηγός της αποστολής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου ήταν η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Πεταλιδίου Δήμητρα Γρουσουζάκου και συνοδοί οι εκπαιδευτικοί Ευφημία Ναστάτου του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου Κορινθίας και η Μαρία Χαρμαντά του 2ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης Αρκαδίας.

Οι Έλληνες μαθητές εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας, επέδειξαν ζήλο και έθεσαν επίκαιρες ερωτήσεις στους αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου που τους υποδέχτηκαν. Παράλληλα, απέκτησαν εμπειρία στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που χρησιμοποιείται στο ευρωκοινοβούλιο απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Οι Μεσσήνιοι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι  Παναγιώτα Κρασοπούλου του Παναγιώτη, Αγγελική Ζέρβα του Ελευθερίου, Νικολέττα Κυριακοπούλου του Αποστόλου, Φωτούλα Μιχαλοπούλου του Γεωργίου και Νικόλαος  Μωραΐτης του Γεωργίου.