Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 18:04

Η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” για τα κενά στα σχολεία

Η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” για τα κενά στα σχολεία


Με ανακοίνωσή της, την οποία απευθύνει στους εκπαιδευτικούς, η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ τονίζει ότι "η νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει, φανερώνει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με τα ελλιπή μέτρα εν μέσω πανδημίας για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και με τις προσλήψεις των αναπληρωτών".

Και αναφέρει ότι "παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για τη δήθεν «επιστροφή στην κανονικότητα» δεν προχώρησε στην πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε μια φάση σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που έγιναν την Τρίτη 25/8 παρότι φαίνονται πολλές (21.065 στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή, καθώς και 3.862 ΕΕΠ και ΕΒΠ) καλύπτουν περίπου τα μισά κενά μιας και αυτά αγγίζουν τα 40.000. Αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σχολεία εξαιτίας της πολιτικής της αδιοριστίας. Χαρακτηριστικά ενώ στη Μεσσηνία «λείπουν» τουλάχιστον 120 δάσκαλοι το υπουργείο έστειλε 90 αναπληρωτές, εκ των οποίων περίπου 10 βγήκαν σε άδεια κύησης κλπ.".
Στη ΔΠΕ Μεσσηνίας, αναφέρει συγκεκριμένα ότι: "Παρά τα τουλάχιστον 120 κενά δασκάλων έδωσαν μόνο 90 στους συναδέλφους, στους εκπαιδευτικούς ΠΕ79.01 (μουσικής) ενώ είναι τουλάχιστον 11, δόθηκαν μόλις 7, στη ειδική αγωγή ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 11 δόθηκαν 2", και απαιτεί: α) Να αναρτηθούν όλα τα κενά των σχολείων για όλες τις ειδικότητες. β) Να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η δεύτερη φάση προσλήψεων, καλύπτοντας όλα τα κενά σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις άδειες που θα ληφθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. γ) Οι οριστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών, να γίνουν με όλα τα κενά των σχολείων δημοσιοποιημένα με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ".