Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 07:54

Τα σχολεία της Μεσσηνία στη δράση “Κι αν ήσουν εσύ;”

Γράφτηκε από την

 

 

Ημέρα δράσης των σχολείων της Μεσσηνίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» διοργανώνεται αυτό το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το διάστημα 11 π.μ. - 1 μ.μ.

Η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η Ημέρα Δράσης γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;». Οι μαθητές συναντιούνται διαδικτυακά για να μοιραστούν την εμπειρία τους και τις δραστηριότητες που έχουν δημιουργήσει με αφορμή τα κείμενα από το βιβλίο «Μονόλογοι σε καραντίνα» που περιλαμβάνει 24 κείμενα που έγραψαν έφηβοι και έφηβες πρόσφυγες που ζουν σε διαφορετικά κέντρα στη χώρα (στο σχετικό σάιτ υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα κείμενα).   

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για 6η χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA). 

Τα σχολεία - φορείς που συμμετέχουν είναι τα: Νηπιαγωγείο Αρφαρών, ΕΠΑΛ Μεσσήνης, 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, Παιδικά Χωριά SOS, Νηπιαγωγείο Θουρίας, 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών: Γεωργίας Τζήλου, Κονδυλίας Μακρή, Αγγελικής Γραμματικού, Φωτεινής Μπρέγιαννη, Μαρίας Σάλμα, Ευγενίας Κακαλέτρη, Ελένης Ντούβα, Χριστίνας Μαρκουίζου, Βίλλυς Τσερπέ, Πελαγίας Ντισπυράκη, Ελένης Κάτσου, Κατερίνας Περρωτή, Δήμητρας Αρβανίτη, Αντωνίας Δρογκάρη, Δήμητρας Τζανετάκη και από τα Παιδικά Χωριά SOS των: Γιώτας Κοπίτα, Χρύσας Παπαδοπούλου.