Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 21:50

Διαμαρτυρία φοιτητών στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία φοιτητών στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (βίντεο)

Διαμαρτυρία φοιτητών έλαβε χώρα απόψε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Ειδικότερα μέλη της Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν στα "Ψαράκια" και εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το πλαίσιο της σημερινής διαμαρτυρίας, όπβς προκύπτει μέσα από ανακοίνωση της Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας: 

"Μαζί με δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε με εντολή του Πρύτανη του ΑΠΘ απέναντι στην σημερινή κινητοποίηση - κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών με κύριο αίτημα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας άμεσα .

Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νόμου.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα απο τα αιτήματα που οι φοιτητικοί σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, οι Πρυτανικές Αρχές έχουν υιοθετήσει μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Μπροστά στον δίκαιο αγώνα των ΦΣ να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, να δοθούν όλα τα χρήματα που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση για ΜΑΤ στους φοιτητές και τις ανάγκες τους, η στάση της Πρυτανείας ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητών από τις Συγκλήτους και τα όργανα διοίκησης αλλά και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητικών συλλόγων και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

Γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νέος νόμος και σε ποιους αναφέρεται. Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και καιρό.

Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα των ίδιων των φοιτητών, έχει αποκαλυφθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών αλλά αντίθετα προωθούν ακόμη πιο επιτακτικά τα δικά τους σχέδια.

Κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης θα πέφτει στο κενό.

Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά! Κ αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει.

Καλούμε, τη Τρίτη 23/2 στις 19:00 στη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, σε κινητοποίηση καταδίκης της κυβερνητικής καταστολής

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες φοιτητές!"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER