Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 08:30

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Θετική ανταπόκριση για ίδρυση Κέντρου Ερευνας Επανάστασης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Θετικά ανταποκρίθηκαν στην «Υλοποίηση πρότασης του αειμνήστου καθηγητή Πολυχρόνη Ενεπεκίδη για την ίδρυση στην Καλαμάτα Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ιστορική έρευνα των επαναστάσεων» ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς, η πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ιωάννα Σπηλιοπούλου και ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θανάσης Χρήστου.

Αυτό αναφέρει ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος που επανέφερε την πρόταση, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα την επιστολή των τριών καθηγητών.

Αναλυτικά η απάντηση των κ.κ. Ζαχαριά, Σπηλιοπούλου και Χρήστου:

"Διαβάσαμε με προσοχή την επιστολή σας και εκτιμούμε ότι θα συνιστούσε σημαντικό ερευνητικό φορέα η ίδρυση Κέντρου Ερεύνης της Επανάστασης του 1821 με έδρα την Καλαμάτα, στις δράσεις του οποίου ενσωματώνεται και η μελέτη συγγενών γεγονότων και άλλων περιόδων του ελληνικού χώρου και διεθνώς. Θα ήταν ιδανικό η ίδρυση του κέντρου να αποτελέσει τριμερή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και να στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Καλαμάτας. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα μπορούσε να συμβάλει με ερευνητές των σχετικών ειδικοτήτων και ειδικότερα της Ιστορίας και της Πολιτισμικής Διαχείρισης".