Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 21:10

Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και Αργη (βίντεο-φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και Αργη (βίντεο-φωτογραφίες)

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου ύψωσαν πανό και μοίρασαν στον κόσμο κείμενο με τις θέσεις τους, και εν συνεχεία πορεία που κατέληξε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, έκαναν σήμερα το μεσημέρι φοιτητές.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης σπουδαστές του Δ/ΙΕΚ Καλαμάτας, μαθητές της πόλης και εκπρόσωποι του τμήματος υδατοσφαίρισης του Αργη Καλαμάτας.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τα κλειστά πανεπιστήμια και ΙΕΚ, για την μη πρόσληψη προσωπικού, καθηγητών, “την μη ενίσχυση των υποδομών, αλλά και για το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη αναφορικά με την αστυνομία στα πανεπιστήμια”. Επίσης φώναξαν συνθήματα για τα πρόσφατα γεγονότα βίας στη Νέα Σμύρνη.

Οσον αφορά τους εκπροσώπους του Αργη, διαμαρτύρονται για το “λουκέτο” στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό που απαιτούν είναι η άμεση επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

Να σημειωθεί ότι ο Αργης με ανακοίνωση είχε καλέσει στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλα τα αθλητικά σωματεία, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.