Δευτέρα, 10 Μαϊος 2021 20:32

Χωρίς προβλήματα η επανεκκίνηση των σχολείων της Μεσσήνιας

Γράφτηκε από την

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα τα μαθήματα στα σχολεία της Μεσσηνίας, μετά από τα απαραίτητα self tests.

Το μεγαλύτερο ζήτημα εστιαζόταν στο ότι η σχετική πλατφόρμα δήλωσης των αποτελεσμάτων των τεστ είχε “πέσει” την Κυριακή το βράδυ λόγω υπερφόρτωσης. Η πλατφόρμα είχε ανοίξει από την Τετάρτη, όμως μία μέρα πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι παρατηρήθηκε πανελλαδικά η μεγαλύτερη προσπάθεια εγγραφής, με αποτέλεσμα το σάιτ να μην ανταποκρίνεται. Ετσι πολλοί γονείς έκαναν την απαραίτητη διαδικασία σήμερα Δευτέρα το πρωί. Σε άλλες περιπτώσεις, τα παιδιά μπήκαν στην αίθουσα με υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

Οσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κάποιες δυσκολίες έχουν προκύψει με μαθητές Ρομά που δεν έχουν ΑΜΚΑ ή πρόσβαση σε υπολογιστή. Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές προσπαθούν να δώσουν λύση, όπως διαβεβαίωσε η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη.
Οσον αφορά τη δευτεροβάθμια, τα ίδια ζητήματα με την πλατφόρμα δήλωσης είχαν να αντιμετωπίσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των γυμνασίων και των λυκείων. Κανένα θετικό self test δεν αναφέρθηκε, όπως σχολίασε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Πεφάνης, ενώ κάποιες δυσκολίες καταγραφής στο σύστημα των τεστ αναμένεται να λυθούν τις επόμενες μέρες, με προσπάθεια από την πλευρά των καθηγητών.
Αύριο αναμένεται να γίνουν γνωστά και περισσότερα συγκεντρωτικά στοιχεία.

Γ.Σαρ.