Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 16:10

Διαγωνισμός υποτροφιών για μαθητές και μαθήτριες των νομών Λακωνίας και Αρκαδίας

Γράφτηκε από την
Διαγωνισμός υποτροφιών για μαθητές και μαθήτριες των νομών Λακωνίας και Αρκαδίας

Το Κολλέγιο "Ανατόλια" προσφέρει σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες της ΣΤ' Δημοτικού του Νομού Λακωνίας και Νομού Αρκαδίας έως και τρεις (3) πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων που καλύπτουν και τη διαμονή στο οικοτροφείο του σχολείου στη Θεσσαλονίκη για να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο/Λύκειό του.

Οι εξετάσεις για την απονομή των υποτροφιών θα διεξαχθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στις 10 π.μ.., από κλιμάκιο καθηγητών του Κολλεγίου Ανατόλια.

Συγκεκριμένα ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός προσφέρει έως δύο (2) υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες του Νομού Λακωνίας και μία (1) υποτροφία σε μαθητή/τρια του Νομού Αρκαδίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο μαθητές/τριες που το οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στα Ελληνικά, Μαθηματικά και Αγγλικά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Οι πόροι για τις συγκεκριμένες υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και δωρητές που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή και αναγνωρίζουν την αξία της ποιοτικής εκπαίδευσης. Το Κολλέγιο Ανατόλια διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα χάρη στο οποίο το ¼ του μαθητικού του σώματος φοιτά σήμερα με ολική ή μερική υποτροφία. Από το 1960 περισσότερα από 1.000 παιδιά από όλη τη χώρα και από περιοχές της Πελοποννήσου έχουν λάβει υποτροφία με κριτήρια που συνδυάζουν οικονομική ανάγκη και επίδοση.  

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν την αίτηση υποτροφιών που θα βρουν εδώ και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο enroll@anatolia.edu.gr μαζί με το εκκαθαριστικό του προηγούμενου έτους, το Ε9 και των δύο γονέων.

Οι αιτήσεις για όλες τις υποτροφίες γίνονται δεκτές έως τις 9 Ιουνίου 2021. 

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής:

Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και Υποτροφιών Κολλεγίου Ανατόλια,

τηλ. 2310 398 203 -317, email: enroll@anatolia.edu.gr

ιστοσελίδα: www.anatolia.edu.gr/scholarships 

Το Αμερικανικό Κολλέγιο "Ανατόλια" είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση και προσφορά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου και το 1924 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ταυτισμένο με την αριστεία, τις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις και το υψηλό διδακτικό επίπεδο το Κολλέγιο Ανατόλια έχει αναδειχθεί σε εκπαιδευτικό κέντρο με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υποτροφιών στην Ελλάδα όπως και ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. 


NEWSLETTER