Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 21:20

Ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων σε σχολεία - Κλειστά το 7ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και 6 τμήματα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Ανησυχητική έξαρση κρουσμάτων σε σχολεία - Κλειστά το 7ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και 6 τμήματα στη Μεσσηνία

Εξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού παρατηρείται αυτές τις μέρες σε γυμνάσια της Καλαμάτας και σε άλλα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στη σχολική κοινότητα και στην κοινωνία της Μεσσηνίας.


Τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε μαθητές και λιγότερο σε καθηγητές. Αποτέλεσμα αυτής της έξαρσης που προβληματίζει τη σχολική κοινότητα, όπως μας επεσήμανε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Νίκος Πεφάνης, είναι να κλείσει το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας από σήμερα Δευτέρα και μέχρι τις 10 Ιουνίου, ενώ προσωρινή αναστολή αποφασίστηκε και σε άλλα 6 τμήματα γυμνασίων και λυκείων του νομού.
Το αρνητικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι σε υποχρεωτική καραντίνα μπαίνουν και οι γονείς των μαθητών, ακόμα και αν με τεστ ταχείας ανίχνευσης διαπιστωθεί πως για την ώρα παραμένουν αρνητικοί στον κορονοϊό. Τα πράγματα γίνονται ανησυχητικά σε περίπτωση που υπάρξει μετάδοση του ιού στην οικογένεια.
Σύμφωνα με απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Ν. Πεφάνη, μετά τις γνωμοδοτήσεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Μεσσηνίας, αναστέλλεται για λόγους προστασίας από τη διασπορά του Covid-19: 1) Μέχρι τις 10 Ιουνίου η λειτουργία του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας και του τμήματος Γ3 του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. 2) Μέχρι τις 7 Ιουνίου η λειτουργία των τμημάτων: Γ1 του 4ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Γ1 του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας. Α2 του 5ου Λυκείου Καλαμάτας. Α2 του Λυκείου Γαργαλιάνων. Και Α2 του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κλειστό παραμένει το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.
Γ.Σ.


NEWSLETTER