Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021 08:34

Πρώτη θέση στους Ρητορικούς Αγώνες κατέλαβε η ομάδα του 1ου Λυκείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πρώτη θέση στους Ρητορικούς Αγώνες κατέλαβε η ομάδα του 1ου Λυκείου Καλαμάτας

Την πρώτη θέση πανελλαδικά στους Ρητορικούς Αγώνες κατέλαβε η ομάδα του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους πανευρωπαϊκούς αγώνες το Νοέμβριο στις Βρυξέλλες.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθήτριες Ανθή Μπουσούνη, Δήμητρα Αγάπη Λαγούδη και Βασιλική Παλάντζα, ενώ προπονήτριά τους είναι η φιλόλογος Αννα Καπράλου.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο 1ο Λύκειο:

Η μαθήτρια Ανθή Μπουσούνη, που έχει επιλεγεί να μετάσχει σε συνέδριο του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την τεχνητή νοημοσύνη, σημείωσε ότι η επιτυχία τους στηρίχτηκε στη συνεργασία και στην ομαδικότητα. Παρατήρησε πως προσπάθησαν για τη γνώση, για νέες εμπειρίες και γνωριμίες, κι έκανε λόγο για μια εμπειρία που θα ανοίξει πόρτες για το μέλλον.

Η μαθήτρια Δήμητρα Αγάπη Λαγούδη επεσήμανε ότι είχαν κάνει σκληρή προσπάθεια και δικαιώθηκαν με το αποτέλεσμα, ενώ χαρακτήρισε τους αγώνες ξεχωριστή εμπειρία.

Η μαθήτρια Βασιλική Παλάντζα παρατήρησε ότι η επιτυχία τους οφείλεται σε συλλογική προσπάθεια, ότι στόχος τους ήταν να κερδίσουν γνώσεις και νέες εμπειρίες, και σημείωσε ότι είναι τιμή που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Η προπονήτριά τους, καθηγήτρια Αννα Καπράλου, στάθηκε στη συνεργασία, την επιχειρηματολογία και στα υπέροχα παιδιά που έκρυβαν μεγάλες δυνάμεις μέσα τους. Σημείωσε ότι οι μαθήτριες πρόβαλαν επιχειρήματα με ήθος, σεβόμενες με αξιοπρέπεια τον αντιφρονούντα – και επεσήμανε πως νικήτρια είναι η πυγμή της έλλογης σκέψης και ηττημένη η άλογη σκέψη της στιγμής.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου δόθηκαν συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητριών και στην προπονήτριά τους, όπως και σε όσους προσπαθούν για την αναβάθμιση του θεσμού των Ρητορικών Αγώνων.

Την ευτυχία του για την πανελλήνια πρωτιά που κατέκτησε η ομάδα του σχολείου εξέφρασε ο διευθυντής του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, Χριστόδουλος Στυλιανίδης, ο οποίος παρατήρησε πως οι Ρητορικοί Αγώνες επιτρέπουν στα παιδιά να εκφραστούν και να αναδείξουν τις γνώσεις τους.

Η καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ελένη Βολονάκη εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή της που ο θεσμός των Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης, ο οποίος ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, απέδωσε τέτοιους καρπούς.

Ο προϊστάμενος του ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού) Γιάννης Σόλαρης επεσήμανε ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός και στάθηκε στη συμμετοχή που έχει πολλά οφέλη.


NEWSLETTER