Σάββατο, 10 Ιουλίου 2021 09:10

Υψηλές βαθμολογίες για μαθητές της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

 

Ρεπορτάζ:

Τάσος Ανδρικόπουλος

Γιούλα Σαρδέλη

Κώστας Μπούρας

Χαρούμενοι ήταν χτες το μεσημέρι αρκετοί από τους απόφοιτους των σχολείων της Μεσσηνίας, αφού πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες και βλέπουν πως εισάγονται στις σχολές των ονείρων τους. Η Έκθεση ήταν βέβαια ένα μάθημα που «έκοψε» πολλά μόρια από τον μέσο όρο τους, όπως δήλωσαν πολλοί από αυτούς. Παρ’ όλα αυτά, οι επιτυχόντες έδειχναν αισιόδοξοι και πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, αφού ό,τι κατάφεραν το κατάφεραν μέσα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά και μέσα από τηλεκπαίδευση.

 

2ο Λύκειο Καλαμάτας 

Ο Στασινός Νταβέας ήταν πολύ χαρούμενος, γιατί τα πήγε καλά και έγραψε παραπάνω από τις προσδοκίες του (18.966 μόρια). Τα πήγε μάλιστα καλά στην Έκθεση – μάθημα που αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο. Θέλει να περάσει στο Μετσόβιο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Για εκείνον το μυστικό της επιτυχίας είναι η κατανόηση του αντικειμένου και όχι το διάβασμα-παπαγαλία. Πολύ σημαντική θεωρεί και τη σωστή επικοινωνία με τους καθηγητές, τους οποίους «πρέπει να τους βλέπουμε πρώτα ως φίλους και όχι μόνο ως δασκάλους». Οσο για το τι θα θυμάται για πάντα; Ότι όλοι τον πίεζαν να διαβάσει αλλά αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό, όσο «το να καταλαβαίνεις σε βάθος αυτό που μελετάς», όπως αποσαφηνίζει.

Πολύ χαρούμενη ήταν μετά την ανακοίνωση η Αναστασία Ντυμένου, η οποία συγκέντρωσε 18.320 μόρια. «Παρόλο που ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με την καραντίνα και δεν πηγαίναμε στο σχολείο, οι καθηγητές και οι φίλοι ήταν πολύ υποστηρικτικοί. Από το σχολείο μάς βοηθούσαν όσο μπορούσαν και ήταν κοντά μας. Θέλω να σπουδάσω Πληροφορική στην Αθήνα και τη διάλεξα γιατί από μικρή ασχολούμαι με τη ρομποτική κι έχω ερεθίσματα και από την οικογένειά μου. Επόμενος στόχος μου είναι να είμαι σε μια σχολή που να με κάνει ευτυχισμένη. Ενας βαθμός δεν ορίζει τον άνθρωπο. Είναι εύκολο να συμβεί μια αποτυχία στις πανελλαδικές. Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά πως είναι ήρωες που άντεξαν, ανεξάρτητα από το πώς τα πήγαν» δηλώνει η ίδια.

Ο Δημοσθένης Χαραλαμπόπουλος (έπιασε 100 στα Μαθηματικά και τη Φυσική) συγκέντρωσε 18.320 μόρια και σκοπός του είναι να περάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο. Του αρέσουν οι προοπτικές που ανοίγονται από τη σχολή αυτή και το ότι θα ασχοληθεί με τα Μαθηματικά. Επίσης θα δει την πρακτική εφαρμογή των Μαθηματικών και της Φυσικής. Οσον αφορά την Γ’ λυκείου, ο ίδιος λέει ότι ήταν η καραντίνα που του στέρησε τις εξόδους και όχι τόσο οι πανελλαδικές.
Ο Ερμής Γιαννούκος πήγε εξαιρετικά, πιάνοντας 18.274 μόρια. Θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή στο Μηχανολόγων. Θέλει να μείνει στην Ελλάδα για να εργαστεί μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του, και για το καλοκαίρι θέλει να εξασκηθεί στη γλώσσα προγραμματισμού, γιατί τη θεωρεί μια σημαντική δεξιότητα. Θα μείνει με τα αδέλφια του στο εξής, άρα η μετάβαση στη νέα ζωή θα είναι πιο ομαλή.

Δεν έχει ακόμα αποφασίσει η Μαρία Αλεξοπούλου ποια σχολή θα δηλώσει. Με 17.897 μόρια θα επιλέξει ή το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή τη Νομική. Θα αποφασίσει με κριτήριο τα μαθήματα και την επαγγελματική αποκατάσταση, το επόμενο διάστημα. Από τη χρονιά που πέρασε της έλλειψε η ελευθερία της... λόγω της πανδημίας. Στο τέλος αυτού του μεγάλου αγώνα που έδωσε, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους γονείς και τους καθηγητές της στο σχολείο.

Η Μαρία Μπαχράμη με 17.203 μόρια θέλει να περάσει στο Μαθηματικό στην Αθήνα. Τα αγαπημένα της μαθήματα ήταν η Φυσική και τα Μαθηματικά. Από τη χρονιά που πέρασε, δυστυχώς δεν θα έχει να θυμάται πολλά από το σχολείο, λόγω καραντίνας. Θεωρεί όμως πως λόγω των συνθηκών υπήρξε παραπάνω χρόνος για διάβασμα, κάτι που αποδείχτηκε βοηθητικό. Η εμπειρία των εξετάσεων για εκείνη έχει συνδεθεί με πολύ στρες και άγχος. «Ηταν πρωτόγνωρο, αλλά συνολικά ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία» καταλήγει.

 

3ο Λύκειο Καλαμάτας 

Βαλίτσες για την Αθήνα ετοιμάζει ο Ανδρέας Παλάντζας, έχοντας συγκεντρώσει 18.996 μόρια, βαθμολογία που τον κάνει να αισιοδοξεί για την εισαγωγή του στην Ιατρική. Αν οι βάσεις αυξηθούν κατά πολύ, θα δηλώσει την αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης. «Η βαθμολογία μου με αφήνει ικανοποιημένο, δεν υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις, οπότε ο στόχος μου επετεύχθη. Η σχολική χρονιά και οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην παιδεία προσωπικά με βοήθησαν, μιας και ο περισσότερος χρόνος στο σπίτι μεταφράστηκε σε ακόμα πιο πολύ διάβασμα. Γενικότερα, στον κάθε μαθητή η τηλεκπαίδευση επέδρασε διαφορετικά, ανάλογα με το χαρακτήρα του. Πλέον, έχοντας ελεύθερο χρόνο το καλοκαίρι, σκοπεύω να ασχοληθώ εκ νέου με το τένις, ένα άθλημα που μου αρέσει πολύ» ανέφερε. Και συμπλήρωσε πως θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του που τον βοήθησαν σε κάθε του βήμα.   

Εχοντας συγκεντρώσει 18.923 μόρια η Παναγιώτα Χατζή θα δηλώσει την Ιατρική Αθηνών. Σε περίπτωση που οι βάσεις ανεβούν σε σχέση με πέρυσι, ενδέχεται να μην την πιάσει. Για το λόγο αυτό εν συνεχεία θα βάλει στο μηχανογραφικό της την ίδια σχολή και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. «Το αποτέλεσμά μου με αφήνει ικανοποιημένη. Ηταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι τηλεδιασκέψεις με το φροντιστήριο δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να διδαχθεί η ύλη. Η φυσική παρουσία στο σχολείο προφανώς θα ήταν καλύτερη, όμως δεδομένων των συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία, προσαρμοστήκαμε ανάλογα» δήλωσε η Παναγιώτα. Και πρόσθεσε πως θέλει να ευχαριστήσει όλους τους καθηγητές της, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα είχε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με 18.478 η Ιωάννα Σπυροπούλου έχει «αγκαλιάσει» ουσιαστικά την πρώτη της επιλογή που είναι η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Η ίδια μας είπε πως η βαθμολογία της την άφησε ικανοποιημένη, ενώ το μάθημα που τη δυσκόλεψε σχετικά ήταν τα Μαθηματικά, κυρίως από άποψη χρόνου. «Η χρονιά με τον τρόπο που εξελίχτηκε με βοήθησε, από την άποψη πως τα διαδικτυακά μαθήματα μας πρόσφεραν παραπάνω χρόνο στο να αφοσιωθούμε στο διάβασμα. Από την άλλη πλευρά, όσο πλησίαζε ο καιρός προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς, προέκυψαν σε ορισμένες περιπτώσεις τεχνικά προβλήματα τα οποία μας δυσκόλεψαν. Πλέον, με τα αποτελέσματα να έχουν ανακοινωθεί, οφείλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για τη στήριξη και τη βοήθειά τους, αλλά και τα άτομα που ήταν δίπλα μου» ανέφερε.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.300 μόρια η Θεοδώρα Γαλανοπούλου τείνει να δηλώσει είτε  κάποια σχολή της Νομικής (εισάγεται σίγουρα σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη και θα αναμένει τις βάσεις για την Αθήνα) είτε στη σχολή Ψυχολογίας. Η Θεοδώρα δήλωσε πως είναι ικανοποιημένη από τη βαθμολογία της, ωστόσο θα ήθελε στην Έκθεση να είχε γράψει καλύτερα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η τηλεκπαίδευση ναι μεν πρόσφερε περισσότερο χρόνο για διάβασμα, αλλά από την άλλη πλευρά η όλη διαδικασία ήταν δύσκολη, ψυχοφθόρα και μονότονη, αποδιοργανώνοντας εκείνη και τους συμμαθητές της. «Η διά ζώσης εκπαίδευσης δεν μπορεί να συγκριθεί με την απόσταση που δημιούργησε η πανδημία. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου γιατί με στήριξαν στο να πετύχω το στόχο μου» υπογράμμισε.

Ο Γιώργος Πετρίδης ακουγόταν χαρούμενος γιατί με 18.275 μόρια όλα δείχνουν πως θα σπουδάσει αυτό που θέλει, δηλαδή Ιατρική. Ο ίδιος λέει πως ήταν απαιτητικά τα θέματα φέτος και πως η σχολή αυτή του αρέσει εδώ και αρκετά χρόνια. Ολο αυτό το διάστημα είχε αφήσει τα χόμπι του, που είναι η ζωγραφική και ο αθλητισμός. Αμέσως μόλις τελείωσαν οι εξετάσεις όμως, άρχισε να προσπαθεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο. 

Η Κωνσταντίνα Σπηλιώτη με 18.215 μόρια σκοπεύει να δηλώσει τη Νομική Αθήνας και μετά από σκέψη και συζητήσεις θα δει αν θα βάλει στο μηχανογραφικό της και κάποια άλλη πόλη με την ίδια σχολή. Οπως είπε, με το αποτέλεσμα είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένη, όμως θα μπορούσε να είχε γράψει πιο καλά στην Έκθεση. Επιπλέον, υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις σε Αρχαία και Ιστορία ανάμεσα στους δύο βαθμολογητές, γεγονός ωστόσο που δεν της στέρησε μια καλή βαθμολογία. «Η χρονιά με τον τρόπο που κύλησε ήταν περίεργη. Προσωπικά μου έδωσε χρόνο για περισσότερο διάβασμα, δεδομένου πως δεν είχαμε μετακινήσεις. Από κει και πέρα προέκυψε ένα ψυχολογικό αδιέξοδο από τον εγκλεισμό, λόγω της απόστασης από το σχολείο» είπε, προσθέτοντας πως σημαντικό ρόλο στην πορεία της έπαιξαν οι καθηγητές της, η οικογένειά της και οι φίλες της. 

Η Βασιλική Μακρή τα πήγε γενικά πολύ καλά, αν και δεν χάρηκε με το βαθμό της στην Έκθεση. Γενικά όμως είναι ευχαριστημένη, αφού με 17.500 μόρια δείχνει ότι θα πιάσει το στόχο της, που είναι το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Γενικά της αρέσουν όλες οι σχολές που έχουν σχέση με τα χρηματοοικονομικά. Αυτό που της είχε λείψει είναι το να πάει διακοπές με τις φίλες της... και η ξεκούραση.

Με 17.450 μόρια η Μυρτώ Κετζάκη σκέφτεται να δηλώσει τη σχολή Ψυχολογίας. Σχετικά με το αποτέλεσμα, θα ήθελε να έχει συγκεντρώσει κάτι παραπάνω, καθώς σε κάποια μαθήματα έλπιζε πως είχε πάει καλύτερα. Πλέον αναμένει τα αποτελέσματα των βάσεων ώστε να εισαχθεί στη σχολή που επιθυμεί.

 

5ο Λύκειο Καλαμάτας 

Ο Ηλίας – Παναγιώτης Αργύρης έχει 16.668 ΜΟ και θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο, στην Πάτρα ή στο Βόλο. Θα δηλώσει το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ή το Πολιτικών Μηχανικών, ανάλογα με το πώς θα κινηθούν οι βάσεις. Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για εκείνον, με πολύ κόπο και διάβασμα. Του έλειψαν και οι φίλοι του, αφού όλη τη ημέρα ήταν μέσα στο σπίτι. Πλέον νιώθει ότι ξεκινά μια νέα ζωή, χωρίς τα ασφυκτικά δεσμά του διαβάσματος: Θέλει να μελετά στο εξής με τον δικό του ρυθμό, όχι με την πίεση των πανελλαδικών – και να αρχίσει τη δική του πορεία.

Ένα γενικότερο κλίμα απογοήτευσης περιέγραψε η Μικαέλα Μέτσα: «Οι περισσότεροι δεν περίμεναν τόσο χαμηλές βαθμολογίες σε κάποια μαθήματα. Υπάρχει απογοήτευση ειδικά για το μάθημα της Έκθεσης» είπε η Μικαέλα, που θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία. Τα έχει πάει καλά, αλλά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε προλάβει να υπολογίσει ακόμη το ΜΟ της. Ο συγκεκριμένος κλάδος της αρέσει γιατί θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους, ειδικά στη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε. Θεωρεί πως το επάγγελμα αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος, αφού όλοι πρέπει να πηγαίνουν σε ψυχολόγο. «Ηταν δύσκολα φέτος, ειδικά στην καραντίνα, δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε καθόλου. Ήμασταν συνέχεια μέσα στο σπίτι γιατί προσέχαμε για την υγεία μας» προσθέτει.

 

6ο Λύκειο 

Η Σταυρούλα Κόνιαρη συγκέντρωσε 18.426 μόρια και σκοπεύει να δηλώσει ως πρώτη της επιλογή κάποια από τις Αστυνομικές Σχολές, ενώ ως εναλλακτική λύση έχει την εισαγωγή της στο Λιμενικό. Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη με τη βαθμολογία της, μιας και οι στόχοι της καλύπτονται. Οπως είπε, η τηλεκπαίδευση δεν μπόρεσε εκ των πραγμάτων να βοηθήσει στην ομαλή ροή της χρονιάς, ωστόσο με τη στήριξη των καθηγητών και της οικογένειάς της η ίδια έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

Μουσικό Λύκειο 

Η Αγάπη Τσίρου συγκέντρωσε 17.321 μόρια, τα οποία της εξασφαλίζουν όπως φαίνεται την εισαγωγή στη σχολή προτίμησής της, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, του Παντείου Πανεπιστημίου. Για παν ενδεχόμενο η αμέσως επόμενη επιλογή της θα είναι το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, επίσης του Παντείου. Η ίδια τόνισε πως η βαθμολογία της αυτή προήλθε χωρίς τη βοήθεια κάποιου φροντιστηρίου, έχοντας ως μοναδική εξάσκηση ορισμένα διαγωνίσματα, με τη βοήθεια μιας οικογενειακής φίλης. «Νιώθω χαρούμενη για το αποτέλεσμα αυτό, καθώς μια δύσκολη χρονιά έκλεισε με θετικό τρόπο. Το μισό τουλάχιστον σκέλος της σχολικής χρονιάς κύλησε μέσω της τηλεκπαίδευσης, γεγονός που επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία μου, περνώντας πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη. Επιπλέον, τα διαγωνίσματα με φυσική παρουσία στο σχολείο, που τα στερηθήκαμε, έπαιξαν κι αυτά καθοριστικό ρόλο στην εξάσκησή μας, με αποτέλεσμα να προκύψουν κάποια όχι και τόσο καλά γραπτά στις πανελλαδικές» εξήγησε η Αγάπη, η οποία θέλησε να μεταφέρει τις ευχαριστίες της στους καθηγητές της, στη μητέρα της και στη φίλη της που τη βοήθησε με τα τεστ, για την πορεία της.

 

Η Ζακλίν Γιαρμολιούκ έχει 17,3 ΜΟ και θα δηλώσει Οικονομικές σχολές. Οσον αφορά το επάγγελμα που θέλει να κάνει αργότερα, λέει πως θα ήθελε να ενταχτεί στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο των επιχειρήσεων. Αγαπημένο της μάθημα ήταν η Οικονομία, αλλά και τα Μαθηματικά. Στο εξής θα συνεχίσει τη μουσική, κάνοντας μαθήματα κιθάρας, ίσως και τραγουδιού. Φέτος της έλειψε περισσότερο το ότι δεν πήγαινε στο σχολείο και το ότι δεν είχε επαφή με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της.

Ο Νικόλας Σπυρακόπουλος ήταν πολύ ικανοποιημένος καθώς έπιασε 16.436 μόρια. Θέλει να περάσει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα. Του αρέσει η επιστήμη αυτή γιατί θα ήθελε να ασχοληθεί με το σχεδιασμό αυτοκινήτων και να εργαστεί σε διοργανώσεις όπως η Nascar και η Formula 1. Για να περάσει στη σχολή που ήθελε έκανε προετοιμασία από πέρυσι, και μέσα στη χρονιά έκανε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια μέσα από τα διαδικτυακά μαθήματα. Τα χόμπι του, τα οποία σκοπεύει να συνεχίσει τώρα με μεγαλύτερη ζέση, είναι το θέατρο και η μουσική. 

 

Λύκειο Μπουγά 

Ο Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης είναι πολύ ικανοποιημένος – και πώς θα μπορούσε να μην είναι, με 19.339 μόρια! Μέσα στη χρονιά τον δυσκόλευε κυρίως η Νεοελληνική Γλώσσα, αφού ήταν το πιο απρόβλεπτο μάθημα όπως λέει, και του άρεσαν περισσότερο τα Μαθηματικά. Θέλει να περάσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Τη χρονιά αυτή του έλλειψε ο ελεύθερος χρόνος και το να ασχολείται με τα αθλήματα. Τώρα νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι στους καθηγητές από το σχολείο (καθώς δεν έκανε καθόλου φροντιστήριο), στους φίλους και στην οικογένειά του.

Με 18.018 μόρια ο Γιώργος Νταγιόπουλος έχει στόχο να εισαχθεί στη Νομική Αθηνών, εφόσον οι βάσεις στην εν λόγω σχολή πέσουν 30 μόρια σε σχέση με πέρυσι. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης θα είναι η δεύτερη επιλογή του. Η σχολική χρονιά στα πλαίσια της πανδημίας σημείωσε πως είχε σκαμπανεβάσματα, λόγω του ότι τα σχολεία στην Καλαμάτα άνοιξαν και έκλεισαν αρκετές φορές, επηρεάζοντας την ψυχολογία αλλά και το πρόγραμμα του. «Εν μέσω lockdown είχαμε περισσότερο χρόνο για να διαβάσουμε αλλά και για να ξεκουραστούμε, κάτι που δεν συνέβαινε όταν άνοιγαν πάλι οι σχολικοί χώροι» ανέφερε. Τόνισε επίσης πως θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του, που ξεπέρασαν τις ανθρώπινες αντοχές τους για να βοηθήσουν τους μαθητές, καθώς και τους γονείς του που τον στήριξαν, αλλά και τους φίλους του.

 

ΓΕΛ Φιλιατρών 

Πρώτος σε μόρια στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών ο Γιώργος Κορμάς με 17.318 μόρια, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος για την επιτυχία μου. Με δυσκόλεψε η Χημεία που πιστεύω ότι ήταν διαβαθμισμένα τα θέματα: μέχρι 10 μπορούσες να γράψεις εύκολα, μέχρι 15 ήθελε διάβασμα, από 15 και πάνω ήθελε αρκετό διάβασμα. Στόχος μου είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ή Χημικών Μηχανικών. Είναι σχολές που έχουν επαγγελματική αποκατάσταση, και με μαθήματα που μου αρέσουν. Επίσης πιστεύω πως έχουν μέλλον».

Η Μαρία Γεωργακοπούλου με 17.064 μόρια μας είπε: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Περίμενα να τα έχω πάει καλύτερα, δεν πήγα καλά στην Έκθεση όσο περίμενα, αλλά στα υπόλοιπα πήγα όπως περίμενα. Ήταν μια χρονιά αρκετά απαιτητική λόγω των κλειστών σχολείων. Δεν είχαμε τα διαγωνίσματα που θα είχαμε στην τάξη και την αντίστοιχη πίεση. Ήταν, θα έλεγα, μια χρονιά που ήθελε αποκλειστικά ατομικό διάβασμα. Όσο για τις σχολές, σκέφτομαι Φαρμακοποιών και Χημικό».

 

ΓΕΛ Γαργαλιάνων

Η Βασιλική Γαλάνη συγκέντρωσε 18.331 μόρια και δήλωσε πάρα πολύ ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα. «Με ενδιαφέρουν τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Θα μιλήσω με τους καθηγητές μου και θα αποφασίσω. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου σ’ αυτήν την δύσκολη για όλους χρονιά» ανέφερε.

Η Βασιλική Σκούτζου με 18.138 μόρια δήλωσε αρκετά ευχαριστημένη από τον εαυτό της και την προσπάθειά της, και ευχαριστεί όλους όσοι τη βοήθησαν: τους φροντιστές της, τους καθηγητές της, τους γονείς της. «Ευελπιστώ ότι θα πετύχω τον στόχο μου, που είναι η Νομική Θεσσαλονίκης. Η μόνη ένστασή μου είναι η βαθμολόγηση στην Έκθεση, όπου πιστεύω ότι αδικήθηκα» μας είπε.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος συγκέντρωσε συνολικά 17.374 μόρια και ανέφερε: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλα όλη την χρονιά και νιώθω πως οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Οι επιλογές μου είναι ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και μηχανολόγος μηχανικός. Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου όλη την χρονιά και με βοήθησαν να τα καταφέρω».

 

ΓΕΛ Κυπαρισσίας 

Ο Χριστόφορος - Παναγιώτης Μπράβος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση των βαθμολογιών ότι είναι ο πρώτος σε βαθμούς στα ΓΕΛ της Τριφυλίας με 18.987 μόρια. Ο ίδιος μας είπε: «Είμαι στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο. Δεν είμαι απλά χαρούμενος, αλλά συγκινημένος, δεν το περίμενα. Όλα καλά θα πάνε από εδώ και πέρα. Ήταν μια ευκαιρία την οποία και αξιοποιήσαμε. Σκέφτομαι να ακολουθήσω τη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Ακόμη δεν έχω ψάξει καλά τις σχολές, αλλά νομίζω ότι αυτή θα ακολουθήσω. Δεν μας δυσκόλεψε κάτι φέτος, αντιθέτως νομίζω ότι μας ευνόησε η καραντίνα, είχαμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. Μας βοήθησε και το σχολείο».

Η Μαλένα Κακούτη με 18.530 μόρια σημείωσε: «Στόχος μου είναι να μπω στην Ιατρική Σχολή. Είμαι χαρούμενη, απλώς εύχομαι να μην ανέβουν πολύ οι βάσεις για να είμαι στην Ιατρική που θέλω. Ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, όμως με πρόγραμμα και αφοσίωση στο στόχο μπορούσες να βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα».

Ο Κωνσταντίνος - Ιωάννης Αγγελέτος με 17.937 μόρια ανέφερε: «Σκοπεύω στις πολυτεχνικές σχολές, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων. Αισθάνομαι πολύ καλά, έχω γράψει στα μαθήματα όσο περίμενα, μόνο η Έκθεση με έριξε, που είναι ένα περίεργο μάθημα, αλλά κατά τα άλλα πιστεύω ότι θα πιάσω τις σχολές που επιθυμώ».

 

ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας

Για ακόμη μια χρονιά σπάσανε τα κοντέρ στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, με τους μαθητές να συγκεντρώνουν ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες, με πρώτη των πρώτων την Ολυμπία Κοσμοπούλου με 19.460 μόρια και 3 εικοσάρια στα μαθήματα που διαγωνίστηκε.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματά της η Ολυμπία σημείωσε: «Συγκέντρωσα 19.460 μόρια, πήρα 16,4 στην Έκθεση και 20 στα τρία υπόλοιπα μαθήματα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να γράψω τόσο καλά. Νιώθω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και πως άξιζε η προσπάθεια που έκανα όλη τη χρονιά. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά καθώς τα μαθήματα γίνονταν εξ αποστάσεως. Ημασταν πολύ καιρό κλειστά και το μάθημα προφανώς δεν μπορούσε να γίνει όπως πρέπει, γι’ αυτό χρειαζόταν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από τους μαθητές. Σκέφτομαι να δηλώσω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Ο Σπύρος Παππάς τα πήγε πάρα πολύ καλά, καθώς συγκέντρωσε 18.695 μόρια, και ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά γενικά, αλλά τα κατάφερα, πέτυχα το στόχο μου. Θέλω να μπω Αστυνομία. Αστυφυλάκων έχω δηλώσει κι όλες τις Στρατιωτικές Σχολές. Θέλω να μπω στα Σώματα Ασφαλείας και πιστεύω ότι το έχω. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου κατά κύριο λόγο, το σχολείο που με βοήθησε και με υποστήριξε και τους καθηγητές που ήταν συνέχεια δίπλα μου, πιστέψανε σ’ εμένα και με βοηθήσανε στο να πετύχω το στόχο μου».

Η Μαυρέττα Κτενά μας είπε: «Συγκέντρωσα 18.500 μόρια. Είμαι ευχαριστημένη με τους βαθμούς μου. Ιατρικές σχολές θα βάλω πρώτα και ελπίζω να τις πιάσω, διότι φέτος τα θέματα του τομέα υγείας θα έλεγα πως ήταν αρκετά απαιτητικά. Εύχομαι καλά αποτελέσματα και καλή επιτυχία σε όλους τους συμμαθητές μου!». 


Τα παραπάνω στοιχεία των επιτυχιών από αποφοίτους των λυκείων της Μεσσηνίας είναι όσα μπόρεσαν να γίνουν γνωστά την ημέρα της ανακοίνωσης των βαθμών. Το ρεπορτάζ της «Ε» για τους επιτυχόντες θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Όποιος απόφοιτος, γονιός ή εκπαιδευτικός επιθυμεί να γνωστοποιήσει την επιτυχία μαθητή – μαθήτριας, μπορεί να στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας στο elefklm@gmail.com.