Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 22:24

Ξεπέρασαν και το εμπόδιο του κορονοϊού φέτος οι μαθητές

Γράφτηκε από την
Ξεπέρασαν και το εμπόδιο του κορονοϊού φέτος οι μαθητές

 

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος

Η έλλειψη καθημερινής επαφής με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους ήταν το μεγάλο “αγκάθι” της χρονιάς που πέρασε, αφού σύμφωνα με τους περισσότερους απόφοιτους που πριν λίγες μέρες έμαθαν τους βαθμούς τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, η σχολική τάξη ήταν αυτό που τους έλειψε περισσότερο. Παρόλα αυτά, έβαλαν τα δυνατά τους και έγραψαν καλά, βλέποντας τώρα τους κόπους τους να ανταμείβονται και τη νέα τους ζωή ως φοιτητές να αρχίζει σε λίγο καιρό.

 

1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Η Σταυρούλα Μωραγιάννη με 19.015 μόρια έχει σκοπό να δηλώσει τις Ιατρικές Σχολές και ύστερα τις Φαρμακευτικές. Πρώτη της επιλογή θα είναι η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. “Η φετινή χρονιά ήταν η πιο δύσκολη από αυτές του λυκείου λόγω της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων που άλλαζαν συνεχώς. Από την άλλη πλευρά η παραμονή στο σπίτι μάς πρόσφερε περισσότερο χρόνο για διάβασμα” ανέφερε, προσθέτοντας πως πλέον επιθυμεί να βγαίνει πιο πολύ με τις φίλες της έχοντας παραπάνω ελεύθερο χρόνο. “Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους καθηγητές του σχολείου μου καθώς και στους φροντιστές μου” είπε.

Εχοντας συγκεντρώσει 18.765 μόρια ο Γιάννης Μέντζας θέλει να εισαχθεί σε κάποιο Τμήμα Γεωπονίας της χώρας, μιας και αυτός ήταν ο κλάδος του στο ΕΠΑΛ. Οπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά με το κατάλληλο διάβασμα ολοκληρώθηκε θετικά. “Η παραμονή στο σπίτι είχε ως αποτέλεσμα περισσότερο χρόνο για διάβασμα. Τα μαθήματα μέσω υπολογιστή δεν μπορούν να συγκριθούν με τη φυσική παρουσία στο σχολείο, ωστόσο όντας ενεργός συνέχεια σε αυτά κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου” υπογράμμισε, λέγοντας στη συνέχεια πως με το καλοκαίρι να είναι μπροστά του θα συνεχίσει ένα χόμπι που έκανε στο μέτρο του δυνατού και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το ψαροντούφεκο. Τα σημεία μάλιστα που επιλέγει ο ίδιος είναι η Καρδαμύλη και οι Κιτριές. “Για την πορεία μου θέλω να ευχαριστήσω ένα ζευγάρι που με βοήθησε πολύ τα έξι τελευταία χρόνια” δήλωσε.

 

ΓΕΛ Πύλου

Με 17.880 μόρια ο Γιώργος Ηλιακίδης σκοπεύει να δηλώσει κάποια στρατιωτική σχολή, με την Αεροπορία ως προτεραιότητά του. Ο ίδιος σημείωσε πως τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας δυσκόλεψαν πολύ τη διαδικασία του μαθήματος, μιας και δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί το διά ζώσης μάθημα. “Όταν διαβάζεις μόνος σου και έχεις και τη βοήθεια του φροντιστηρίου τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν. Το θέμα είναι να έχεις ένα οργανωμένο διάβασμα και σε ποσότητα και σε ποιότητα” σχολίασε, συμπληρώνοντας πως πλέον με περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα επιστρέψει στη γυμναστική. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου που με υποστήριξαν” πρόσθεσε.

Η Αθανασία Πόπορη με 17.658 μόρια επιθυμεί να εισαχθεί στη Σχολή Αξιωματικών  της Ελληνικής Αστυνομίας. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό η δεύτερη επιλογή της θα είναι η Σχολή Αστυφυλάκων. Η Αθανασία τόνισε πως η χρονιά με τον τρόπο που κύλησε την ευνόησε σε ό,τι είχε να κάνει με το διάβασμά της, καθώς εξασφάλισε περισσότερο χρόνο για μελέτη. Πλέον σκοπεύει να αρχίσει εντατικά γυμναστική, ασχολία που είχε αφήσει σε δεύτερη μοίρα λόγω της απαιτητικής χρονιάς. “Από την πλευρά μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μου και συγκεκριμένα στους Παναγιώτη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Καλδή για τη βοήθειά τους” κατέληξε.


NEWSLETTER