Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 08:30

Ανοιχτή επιστολή επαγγελματιών της Μπουλούκου στον αντιδήμαρχο Χρ. Ριζά

Κατ’ αρχάς εμείς οι επαγγελματίες της οδού Μπουλούκου είμαστε ευχαριστημένοι που το θέμα της μη αποδεκτής από εμάς μονοδρόμησης απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπρεδήμα που το έθεσε, αλλά και τον κ. Ριζά που απ’ ό,τι είπε το "κρατάει" στην άκρη του μυαλού του. Βέβαια η μπάλα για να γίνει το "παιχνίδι" πάει στον κ. Ριζά που ελπίζουμε ότι εκτός απ’ την άκρη του μυαλού του το θέμα να μην πάει στο τελευταίο συρτάρι του γραφείου του και εξηγούμαστε. Εμείς δεν θα αφήσουμε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε να ξεχαστεί. Θα είμαστε εδώ να το θυμίζουμε γιατί ο έρημος δρόμος δεν θα μας αφήσει να το ξεχάσουμε. Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση που κάθε μέρα-νύχτα γίνεται βασανιστική.
Ας έρθει ο κύριος Ριζάς να πιει έναν καφέ σε κάποιο απ’ τα μαγαζιά της οδού. Θα διαπιστώσει πως τα αυτοκίνητα που θα περάσουν σε μια ώρα δεν θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες του. Και βέβαια υπάρχουν άνθρωποι -και πολλοί μάλιστα- που θα ήθελαν να περάσουν την ώρα τους στα μαγαζιά μας και όχι σε κάποιον "όμορφο" πεζόδρομο…
Τους αποτρέψατε όμως κύριε αντιδήμαρχε. Η απόφασή σας για την μονοδρόμηση επηρέασε ακόμα και την οδό Αθηνών. Μιλώντας με επαγγελματίες αυτής της οδού διαπίστωσα πως σε μεταξύ σας συζήτηση σας έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για το μέτρο. Αν αυτοί έχουν λόγο, φανταστείτε εμείς που το βιώνουμε!!! Ακουσα ότι η απόφασή σας -είπατε- βγήκε μετά από βάσανο ερωτήσεων και σφυγμομέτρησης. Αμ, να δείτε το δικό μας βάσανο τώρα!!!
Είπατε επίσης ότι εντέλει στην Δημοκρατία πρέπει να γίνεται αυτό που λένε οι πολλοί. Δεν αντιλέγω. Μας βάζετε λοιπόν στην διαδικασία να γίνουμε πολλοί. Σύντομα. Ενυπόγραφα. Γιατί και οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους!!! Και εντέλει ποιους θέλετε να διευκολύνετε, τους περαστικούς της λαϊκής της Τετάρτης και του Σαββάτου ή να κρατήσετε ζωντανό ένα κύτταρο της πόλης; Και να σας πω. Πότε έγινε σωστός έλεγχος στην Μπουλούκου για να μην υπάρξει αυτό το χάος που σας οδήγησε σ’ αυτήν την ακραία απόφαση;
Επόμενο λοιπόν ήταν μπροστά σ’ αυτή την χαώδη κατάσταση ακόμα και ο επαγγελματίας της οδού αγανακτισμένος να συναινέσει μαζί σας. Και βέβαια καλό θα ήταν να μας πείτε μετά την "βάσανο" της έρευνάς σας πόσοι ήταν αυτοί που συμφώνησαν.
Οπως και να έχει όμως, τώρα κλαίνε. Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο το ότι δεν θα έπρεπε να "γαντζωθείτε" απ’ την γνώμη "κάποιων" για την απόφασή σας. Με δεδομένο ότι είστε "εκεί" γιατί ίσως ξέρετε κάτι παραπάνω απ’ τον πολίτη, η δική σας γνώση θα έπρεπε να προτρέχει "βλέποντας" πιο μακριά, παίρνοντας μια κοντρολαρισμένη και όχι οργισμένη απόφαση, προστατεύοντας και τους πολλούς και τους λίγους. Γι’ αυτό ψηφιστήκατε. Επειδή όμως σε λίγο οι ψηφοφόροι δεν θα εκτελούν τα καθήκοντά τους αηδιασμένοι από πολιτικές γενικώς, σας καλούμε ανθρώπινα και φιλικά -στην ίδια πόλη ζούμε- να μην γίνετε αρωγός στο κλείσιμο των μαγαζιών μας!!! Βρείτε μια άλλη λύση εκτός απ’ την υπάρχουσα. Καταστρεφόμαστε!!!

Υ.Γ. Τα τηλέφωνά μας είναι γνωστά μέσω της επιστολής μας στο δήμο.

Για τους επαγγελματίες
Πέτρος Κ. Αλάμαρας