Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 22:27

Οργανώνουν την νέα τους ζωή οι Μεσσήνιοι επιτυχόντες

Γράφτηκε από την


Ρεπορτάζ
Γιούλα Σαρδέλη
Τάσος Ανδρικόπουλος

 

Την προσπάθεια να βρουν και να στήσουν το νέο τους σπιτικό κάνουν αυτές τις μέρες οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας που πέρασαν στις σχολές των ονείρων τους. Μιλώντας στην “Ε” κάνουν λόγο για μια δύσκολη χρονιά, που τους προκάλεσε ανασφάλεια και τους έκανε να αποχωριστούν τους συμμαθητές τους. Ολα όμως μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν, αφού μια νέα σελίδα ξεκινά να γράφεται στη ζωή τους…


Λύκειο Μεσσήνης
Η Κυριακή Τσοπανάκη δηλώνει: “Πέρασα στην Ιατρική και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Ηταν ένας υψηλός στόχος ο οποίος επιτεύχθηκε, γεγονός που μου δίνει τη δύναμη να θέσω καινούργιους και να δουλέψω για αυτούς. Η επιτυχία όμως βρίσκεται στην προσπάθεια του καθενός μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να νιώσουμε υπερήφανοι για αυτούς!”.
Η Δέσποινα Αποστολοπούλου καταρχάς θέλει να απευθύνει
συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που προσπάθησαν φέτος στον αγώνα των πανελληνίων. “Ηταν μια ιδιαίτερη χρονιά με αρκετές δυσκολίες. Δόξα τω Θεώ κατάφερα να εισαχθώ στην Ιατρική Σχολή στο Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι πολύ ικανοποιημένη που πέτυχα το στόχο μου και παράλληλα ενθουσιασμένη για την έναρξη μιας νέας περιόδου της ζωής μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την υποστήριξη κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς μου, αλλά και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο για την πολύτιμη βοήθειά τους” λέει χαρακτηριστικά.

 



Λύκειο Πεταλιδίου
Η Αγγελική Ζέρβα μπήκε στο ΕΜΠ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στην πρώτη της επιλογή. Τώρα νιώθει πολύ χαρούμενη που πέτυχε το στόχο της, βλέπει ότι πέρασε μια δύσκολη χρονιά, αλλά ότι άξιζε τον κόπο. “Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για το σχολείο και τους καθηγητές που βοήθησαν να πετύχω τα όνειρά μου” έχει ακόμη να πει.
Ο Νικόλας Μωραΐτης πέρασε και αυτός στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, έτσι θα σπουδάσει αυτό που ήθελε περισσότερο. Τον τομέα τον διάλεξε γιατί του αρέσουν οι νέες τεχνολογίες, η ρομποτική και ο προγραμματισμός. Φτιάχνει παιχνίδια ως χόμπι και για εξάσκηση. Αργότερα που θα μάθει περισσότερα για το κομμάτι αυτό, έχει σκοπό να φτιάξει παιχνίδια για διασκέδαση, αλλά και εκπαιδευτικά. Οπως είναι λογικό, το αγαπημένο του μάθημα ήταν τα Μαθηματικά και η Πληροφορική.



Λύκειο Μελιγαλά
Η Κωνσταντίνα Μακρυνιώτη κατάφερε να περάσει στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Οπως είπε, η επιθυμία της ήταν να εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων, ωστόσο παρότι η βαθμολογία της ήταν ικανή για να την εκπληρώσει, εντούτοις δεν μπόρεσε να περάσει όλα τα αθλήματα. Πλέον, η ίδια υπογράμμισε πως θα γραφτεί στη σχολή της παρακολουθώντας κανονικά τα μαθήματα, όμως θα προσπαθήσει εκ νέου να μπει στην σχολή που ήθελε εξ αρχής. «Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοσή μου και τη βαθμολογία μου αλλά στεναχωρήθηκα λίγο για τα αποτελέσματα των αθλημάτων. Πλέον θα παλέψω για να καταφέρω τον στόχο μου» εξήγησε.  



Λύκειο Μπουγά
Ο Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης όπως ήταν αναμενόμενο βάσει της βαθμολογίας του (19.339 μόρια) πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. «Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους καθηγητές και τους φίλους μου για τη στήριξή τους» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως νιώθει σε ένα βαθμό αγωνία για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά του, περιμένοντας να ζήσει αυτή τη νέα πρόκληση.
Η Χρυσάννα Κουκούτση θα εισαχθεί στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Ηράκλειο. Για τη σχολική χρονιά που ολοκληρώθηκε η Χρυσάννα είπε πως από τη μια πλευρά είχε περισσότερο χρόνο για διάβασμα και ξεκούραση λόγω της τηλεκπαίδευσης, ωστόσο από την άλλη δυσκολεύτηκε λόγω του γεγονότος πως αποχωρίστηκε τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της.
Ο Νίκος Κάππος θα εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων, στους Ελεγκτές Αεράμυνας. Ο Νίκος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος καθώς τα αποτελέσματα των βάσεων ήταν μια δικαίωση, καθώς τα δύο τελευταία σχολικά χρόνια κύλησαν υπό δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, προσπαθώντας να διαβάσει όσο το δυνατόν πιο συντονισμένα γινόταν. «Πλέον ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, καθώς είναι ένα επάγγελμα με αρκετές προοπτικές. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον αναμένοντας τις νέες προκλήσεις και τις ευθύνες που θα συναντήσω, αλλά και πάλι θα προσπαθήσω να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ» πρόσθεσε.
Ο Αναστάσιος Αθανασουλάκης πέρασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ο ίδιος δήλωσε υπερβολικά χαρούμενος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτό, τονίζοντας πως οι κόποι του ανταμείφθηκαν.

  



Λύκειο Μεθώνης
Η Πηγή Δηλέ έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς πέρασε στη Νομική Κομοτηνής. «Είμαι πανευτυχής διότι με αυτόν τον τρόπο τερματίστηκε η αγωνία δύο μηνών. Η Νομική ήταν από μικρό παιδί το όνειρό μου, δεν μπορούσα να με φανταστώ να κάνω κάποιο άλλο επάγγελμα, οπότε τώρα ήρθε η δικαίωση όλων αυτών των χρόνων διαβάσματος και προσπάθειας. Η επιθυμία μου είναι να παρακολουθήσω τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο διά ζώσης και να γνωριστώ με τους καθηγητές και με τους συμφοιτητές μου, ελπίζοντας η πανδημία να μην μας εμποδίσει να βιώσουμε αυτή την εμπειρία» δήλωσε.



Λύκειο Καρδαμύλης
O Ανγκελος Βελίου πέρασε στη Σχολή Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών
στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Οπως είπε ο ίδιος, η σχολική χρονιά με τον τρόπο που κύλησε είχε και τη θετική αλλά και την αρνητική της πλευρά, ωστόσο το αποτέλεσμα τον αφήνει ικανοποιημένο. Εχοντας μεγάλη αγάπη αλλά και ταλέντο στο μπάσκετ ο Ανγκελος έχει μεταβεί ήδη στην Αθήνα κάνοντας κάποιες προπονήσεις με ομάδες ώστε να καταλήξει σε αυτήν που θα συνεχίσει το χόμπι του -και γιατί όχι το επάγγελμά του.
Η Γεωργία Περδικέα είχε δηλώσει ως πρώτη της επιλογή τη Νομική Αθηνών, ωστόσο με βάση τη βαθμολογία της δεν κατάφερε να εισαχθεί σε αυτήν. Εν τέλει πέρασε πρώτη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στην Κόρινθο. Η Γεωργία επισήμανε πως είναι σε σκέψεις να μην γραφτεί στη σχολή αυτή, αλλά να πάει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία για να σπουδάσει πάνω στη Νομική.
H Ολγα Κορκονέα πέρασε στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. “Η αλήθεια είναι ότι περίμενα το αποτέλεσμα αυτό βάσει της βαθμολογίας μου. Χάρηκα πάρα πολύ που στο τέλος δικαιώθηκα και πλέον είμαι έτοιμη για το νέο κεφάλαιο της ζωής μου” υπογράμμισε.