Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 21:49

Σύσκεψη στον Δήμο Καλαμάτας για ομαλή έναρξη των σχολείων

Σύσκεψη στον Δήμο Καλαμάτας για ομαλή έναρξη των σχολείων

Η ομαλή και ασφαλής επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες τη νέα σχολική χρονιά αποτέλεσε το αντικείμενο χθεσινής διευρυμένης σύσκεψης εργασίας υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου, από τα συνεργεία αυτεπιστασίας και του εργολάβου. Παράλληλα, από τον δήμαρχο δόθηκε ενημέρωση για την πρόσληψη και τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητας, καθώς και οδηγίες προκειμένου μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου να ολοκληρωθούν άμεσα οι προμήθειες και να αποσταλούν στα σχολεία είδη ατομικής υγιεινής (μάσκες, αντισηπτικά κ.λπ.).
Οσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων, αναμένονται επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα, κεντρικά από την πολιτεία, με τα οποία θα δίνονται διευκρινίσεις για θέματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας. Εκτός της ενίσχυσης των σχολείων με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, υπάρχει ενεργή εργολαβία απολυμάνσεων, προκειμένου άμεσα να γίνονται παρεμβάσεις όπου κρίνεται αναγκαίο.
Κατά τη συζήτηση κοινό ήταν το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, κάτι που με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες. Σε συνέχεια πρότασης του επίκουρου καθηγητή Παναγιώτη Χαλβατσιώτη θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες προτάσεις για την καλύτερη ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, παρέχοντας ενημέρωση, ανταλλάσσοντας απόψεις, θέτοντας ερωτήματα και καταθέτοντας προτάσεις, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη και Νίκος Πεφάνης, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Κλάδης και Ηλίας Γυφτέας, ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας Γρηγόρης Οικονομόπουλος, ο συντονιστής δράσεων του ΕΟΔΥ Κώστας Βλαχοδημητρόπουλος, η γ.γ. του Δήμου Μαρία Νταμάτη, ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του δήμου σε θέματα υγείας Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, ο γιατρός εργασίας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας Βασιλική Αντωνοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.