Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 22:27

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας για το άνοιγμα των σχολείων

Γράφτηκε από την

 

“Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, με πρώτο την αραίωση των μαθητών στις αίθουσες και 15 μαθητές ανά τάξη”, ζητεί το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση, αναφέρει πως “αρνείται πεισματικά, εδώ και δύο χρόνια, να εφαρμόσει έστω και ένα μέτρο ελέγχου της διάδοσης του ιού στα σχολεία. Δεν φτάνει όμως αυτό, προχωρά σε αύξηση μαθητών ανά τμήμα, μέσα από κλείσιμο σχολείων, συγχώνευση τμημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή μας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Μεσσηνίας υποβίβασε μια σειρά σχολεία σε όλο τον νομό. Πέρα από τις νέες μειώσεις τμημάτων σε σχολεία της περιφέρειας, στην πόλη της Καλαμάτας φαίνεται να κλείνουν συνολικά 14 τμήματα! Συνολικά στον Νομό Μεσσηνίας θα μείνουν κλειστά πάνω από 40 τμήματα!”. Παρατηρεί ότι “η κυβέρνηση αρνείται τους περιοδικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ στα σχολεία, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της διάδοσης σε κάθε σχολείο, αλλά πετάει υποκριτικά το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, ανοίγοντας το θέμα του εμβολιασμού, τη στιγμή που ξέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί. Η μεγάλη πλειοψηφία της σχολικής κοινότητας, που είναι οι μαθητές, θα περιοριστούν στα self-tests με τα γνωστά προβλήματα”.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας ζητεί ακόμα: “Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης. Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία. Περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών. Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε μέσα προστασίας, υλικά και υποδομές. Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων. Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία. Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων. Οχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δεν θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις”.