Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 17:43

Ολα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ολα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης

 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Μεσσήνης διαβεβαιώνει ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα με νέα δεδομένα και χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά την καθαριότητα αλλά και τις προσλήψεις σε βοηθητικό προσωπικό.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν “σε υγειονομικά ασφαλή σχολικά κτήρια”.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης έχει γίνει ο κατάλληλος συντονισμός ώστε να μην υπάρξουν εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλά και στην πρόσληψη του βοηθητικού προσωπικού. Τις προηγούμενες μέρες έγιναν εργασίες καθαρισμού στο εσωτερικό των σχολικών κτηρίων ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλή να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Επίσης καθαρίστηκαν εξωτερικοί χώροι, προαύλια και κλαδεύτηκαν δέντρα, όπου ήταν απαιτητό. Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση καθαριστριών στα σχολεία του δήμου μας, και αναλαμβάνουν καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, μέσω των σχολικών επιτροπών, έχουν μεριμνήσει για την κάλυψη των αναγκών σε αντισηπτικά και ό,τι άλλο απαιτούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

 

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εν τω μεταξύ χθες συνεργασία είχαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος του δήμου σε θέματα υγείας Γιώργος Πετράκος. Κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν το μεγάλο ζητούμενο της φετινής χρονιάς, δηλαδή η απρόσκοπτη διά ζώσης εκπαίδευση και πώς αυτή θα επιτευχθεί. Οπως αναφέρει η δημοτική αρχή στην ενημέρωση που έστειλε στα Μέσα: “Με δεδομένη την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και τη μεγάλη μεταδοτικότητά της στα παιδιά, επισημάνθηκε (σ.σ. στη συνάντηση των κ. Αθανασόπουλου και Πετράκου) ότι θα πρέπει να ακολουθείται πλήρως το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο προβλέπει συστηματικό έλεγχο (self test) όλων των ανεμβολίαστων παιδιών και εκπαιδευτικών δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί στην τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας και αποφυγή συνωστισμού”.

Ο δήμαρχος με γραπτή δήλωσή του επεσήμανε πως ο στόχος είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα, μας βρίσκει σε ένα παρατεταμένο μίνι lockdown, αλλά ευελπιστούμε ότι γρήγορα θα εξέλθουμε από αυτό τον περιορισμό. Είναι κατανοητή η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κινητικότητας με τη λειτουργία των σχολείων, αλλά αισιοδοξούμε ότι θα τηρηθεί από όλους απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με στόχο να παραμείνουν τα σχολεία μας ανοιχτά”.


NEWSLETTER