Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 15:21

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση σχολείων της Μεσσηνίας

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση σχολείων της Μεσσηνίας

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των σχολείων που φοιτούν τα παιδιά τους πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Δωρίου, Κορώνης και Μερόπης.

Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στον 6ο όροφο και συναντήθηκε με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη, ζητώντας να άρει την απόφασή της για την υποβάθμιση των σχολείων. Ομως η διευθύντρια ήταν αμετακίνητη, αρνητική, αναφέροντας πως τα έχει πει και τα έχει εξηγήσει και ότι δεν έχει να πει τίποτα άλλο (έχει αναφέρει ότι τα σχολεία έχουν λίγα παιδιά και δεν μπορούν να είναι 6θέσια), αρνούμενη να απαντήσει σε ερωτήσεις που της έκαναν. Γονιός, αντιδρώντας, την κάλεσε να παραιτηθεί.

Εκπρόσωποι των συλλόγων από τα δημοτικά σχολεία που υποβαθμίστηκαν (από 6θέσια έγιναν 5θέσια και 4θέσια), σε δηλώσεις τους, μίλησαν για λανθασμένη παιδαγωγικά απόφαση, για απόφαση που στηρίχθηκε μόνο σε οικονομικά κριτήρια, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε γονείς κι εκπαιδευτικούς (Αγγελος Σολδάτος από Δ.Σ. Μερόπης), ενώ δεν έλειψαν και απόψεις για αντικατάσταση της κ. Σιούτη για λόγους υπηρεσιακής ανεπάρκειας (Γιώργος Κωνσταντόπουλος από Δ.Σ. Μερόπης) ή για δυναμικές κινητοποιήσεις (Δημήτρης Κουλούρης από Δ.Σ. Κορώνης).

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Δωρίου Γιώργος Ηλιόπουλος παρατήρησε πως τα παιδιά κάνουν “κανονικά” μάθημα, όπως θέλει η κ. Σιούτη, αλλά την ώρα που κάνει μάθημα η μία τάξη, τα παιδιά της άλλης (που είναι στην ίδια αίθουσα με τον ίδιο εκπαιδευτικό), ζωγραφίζουν γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν, χάνοντας ώρα από το σχολικό τους πρόγραμμα. Επίσης, έκανε λόγο για διαφορετικά κριτήρια σε σχολεία (το Δώριο με 45 παιδιά  είναι 4θέσιο και ο Κάμπος με 41 5θέσιο, όπως και το Διαβολίτσι με 61 παιδιά).

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος υπενθύμισε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατά της υποβάθμισης των σχολείων και κάλεσε τη διευθύντρια και το υπουργείο Παιδείας να τη σεβαστούν.

Γ.Σ.