Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 21:44

Ορκωμοσία πτυχιούχων Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

 

Τέσσερις τελετές ορκωμοσίας έγιναν χθες το πρωί και το μεσημέρι στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, για τους αποφοίτους του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Συγκεκριμένα ορκίστηκαν: 90 πτυχιούχοι και διδάκτορες του τμήματος και 30 διπλωματούχοι των 2 μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Χαιρετισμούς και ευχές σε όλους απηύθυνε ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σύγχρονο τμήμα που δίνει εφόδια στους αποφοίτους ώστε να εργαστούν σε πολλές διεπιστημονικές ομάδες και αντικείμενα. Είπε πως η γενιά αυτή έζησε μια πρωτοφανή δυσκολία 10 ετών λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, όμως δήλωσε σίγουρος πως τα πράγματα στο εξής θα πάνε πολύ καλύτερα και πως οι νέοι επιστήμονες θα μπουν μπροστά, με “όπλο” τους τις νέες τεχνολογίες.

Με τη σειρά της η πρόεδρος του τμήματος Ιωάννα Σπηλιοπούλου αναφέρθηκε στα 3 δύσκολα τελευταία εξάμηνα των σπουδών, που όμως ολοκληρώθηκαν με επιτυχία παρά τις νέες προκλήσεις, χάρη στις προσπάθειες καθηγητών, γραμματείας και φοιτητών. Σκιαγράφησε τη φυσιογνωμία του τμήματος χρησιμοποιώντας φράση του Νίκου Καζαντζάκη και τόνισε την πιστοποίηση που έχει αυτό κερδίσει πριν από λίγα χρόνια, αλλά και τη χρησιμότητα των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων στη μετέπειτα επαγγελματική ζωή των αποφοίτων του.

Γ. Σαρ.