Παρασκευή, 10 Μαϊος 2013 20:30

Σεμινάρια πυρόσβεσης

Σεμινάρια πυρόσβεσης

Ξεκίνησαν χθες στο Πεταλίδι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την πρώτη σειρά εθελοντών που θα στελεχώσουν το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης. Πιο συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα έγινε το πρώτο σεμινάριο που αφορούσε την Πυροσβεστική Νομοθεσία, με εισηγήτρια την υποπυραγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Σοφία Μπομπόνη.

 

Στην έναρξη του σεμιναρίου παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου προς τους εθελοντές. 

Σημειώνεται ότι η ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 11 Απριλίου 2013 (ΦΕΚ 884/Β/11.4.13), κατόπιν σχετικής αίτησης από το Δήμο Μεσσήνης, και αναμένεται να λειτουργήσει την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Για αυτό το λόγο, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι ειδική σύσκεψη εργασίας, προεδρεύοντος του αντιδημάρχου Γιώργου Στραβόλαιμου - στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πεταλιδίου Δημήτρης Καλύβας, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Παναγιώτης Παπανικολάου και Σοφία Μπομπόνη και η υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τζίνα Μαραβά.