Δευτέρα, 13 Μαϊος 2013 07:37

Συλλαλητήριο καθηγητών σήμερα στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο καθηγητών σήμερα στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο οργανώνει η Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για να καταδικάσει «την προληπτική επίταξη-επιστράτευση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Εν τω μεταξύ αύριο Τρίτη στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών, η Β' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί τα μέλη της σε γενική συνέλευση για κινητοποιήσεις και λήψη απόφασης σχετικά με το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ. 

 

Πιο αναλυτικά, το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με χθεσινή του απόφαση καταδικάζει ομόφωνα «την προκλητική έως και αντισυνταγματική προληπτική επίταξη-επιστράτευση των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την τρικομματική κυβέρνηση». Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει πως «οι εκπαιδευτικοί με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, το μόνο όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, προωθούσαν κινητοποιήσεις. Πριν καλά καλά οριστικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις αυτές, η κυβέρνηση επιδεικνύοντας άκρατο αυταρχισμό προχώρησε στην προληπτική επίταξη-επιστράτευσή μας, καταργώντας ουσιαστικά το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία». Η ανακοίνωση κλείνει με κάλεσμα προς «τους μαθητές, τους γονείς, κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να αντιδράσει και να σταθεί στο πλάι μας».

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φοιτητές, για να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Α΄ ΕΛΜΕ του νομού σήμερα, απευθύνει και το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας. Παράλληλα γνωστοποιεί ότι η προσυγκέντρωση των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.