Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 07:45

Δηλητηριασμένος γλάρος βρέθηκε στην Μπούκα

Ενας δηλητηριασμένος γλάρος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Εντοπίστηκε την Παρασκευή στην παραλία της Μπούκας από λουόμενους και μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στον Πύργο Τριφυλίας.

Οι λουόμενοι απευθύνθηκαν αρχικά στη ναυαγοσώστρια Μαρία Ζέρβα, η οποία μέσω του Λιμεναρχείου Καλαμάτας επικοινώνησε με το σταθμό. Ο εθελοντής Κώστας Κολοβάκης ανέλαβε τη μεταφορά του γλάρου, μέσω του ΚΤΕΛ στο σταθμό, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το διαχειριστή του κέντρου Γιώργο Γεωργακόπουλο πρόκειται για ενήλικο ασημόγλαρο, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δόθηκε αντίδοτο και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή. Αρκετά άγρια πουλιά βρίσκονται τραυματισμένα από πολίτες που ενημερώνουν το ΕΚΠΑΖ. Το τηλέφωνο στο οποίο μπορεί να απευθύνεται κάποιος στο σταθμό της Μεσσηνίας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, είναι το 6985-620111.

Κ.Δ.