Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 19:00

Μεσσήνιοι επιτυχόντες μιλούν στην "Ε" - Έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα

Μεσσήνιοι επιτυχόντες μιλούν στην "Ε" - Έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα

Πλατιά χαμόγελα σχηματίστηκαν στα χείλη των αποφοίτων των λυκείων της Μεσσηνίας, μετά την ανακοίνωση των φετινών βάσεων την Πέμπτη.

Ανεξάρτητα από το αν πέρασαν στην πρώτη ή τη δεύτερη επιλογή τους οι περισσότεροι είναι ανακουφισμένοι και ενθουσιασμένοι για το νέο τους ξεκίνημα σε νέες πόλεις, με νέα μαθήματα και παρέες.

Θετική εξέλιξη για τους ίδιους ήταν και η ανακοίνωση των βάσεων στα τέλη Ιουλίου αντί για τέλη Αυγούστου κι έτσι το άγχος τους έλαβε τέλος νωρίτερα, κάνοντας τον προγραμματισμό τους για φοιτητική στέγη πιο άνετο, καθώς έχουν έναν ολόκληρο μήνα μπροστά τους μέχρι τις εγγραφές.

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Με 19.225 μόρια, η Νεκταρία Κρίκα εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. H ίδια είπε πως νιώθει πολύ χαρούμενη για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ το γεγονός πως ήξερε πως θα περάσει, κρίνοντας από τις περσινές βάσεις, την έκανε να έχει λιγότερο άγχος. «Ουσιαστικά τα περισσότερα συναισθήματα τα ένιωσα με τα αποτελέσματα των βαθμολογιών το περασμένο διάστημα. Η επισημότητα της εισαγωγής μου πλέον είναι αυτή που με χαροποιεί, όπως και οι επιτυχίες των φίλων μου όπου στην πλειοψηφία τους πέτυχαν στη σχολή που ήθελαν» σημείωσε, τονίζοντας πως πλέον αναμένει το Σεπτέμβρη για την εγγραφή. 

2ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Νεφέλη Αναστασοπούλου συγκέντρωσε 18.760 μόρια, βαθμολογία που της επέτρεψε να εισαχθεί στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ήταν η πρώτη της προτίμηση. Όπως είπε, είναι πολύ χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη, καθώς δεν ήταν βέβαιη πως θα περάσει γνωρίζοντας τις περσινές βάσεις. "Στη συγκεκριμένη σχολή έπεσαν αρκετά, οπότε πέρασα σε καλή θέση στη σχολή που ήθελα" σημείωσε, τονίζοντας πως ανυπομονεί να δει πώς θα είναι τα πράγματα στο πανεπιστήμιο που θα σπουδάσει, ξεκινώντας επίσημα τη φοιτητική της ζωή.

 

4o Λύκειο Καλαμάτας

Μία απ’ τις καλύτερες βαθμολογίες στη Μεσσηνία είχε πετύχει η Αστρινή Πετροπούλου, συγκεντρώνοντας 19.300 μόρια. Ο στόχος της έτσι για την Ιατρική Αθηνών επιτεύχθηκε, κάνοντας το όνειρό της πραγματικότητα. Σύμφωνα με την ίδια, το αποτέλεσμα την άφησε πολύ ικανοποιημένη, καθώς θα εισαχθεί στη σχολή που εξ αρχής επιθυμούσε και δικαιωμένη, καθώς ανταμείφθηκαν οι κόποι της. «Νιώθω ευγνώμων απέναντι στους καθηγητές μου και τους γονείς μου που με στήριξαν κατά τη διάρκεια της σχολικής μου πορείας» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως μέλημά της είναι πλέον να εγκατασταθεί στη νέα πόλη όπου θα σπουδάσει.

Ο Θάνος Λυκοτραφίτης με 19.000 μόρια πέρασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Ο ίδιος δήλωσε ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα και την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, τονίζοντας πως είχε βρει ήδη σπίτι λόγω της βαθμολογίας που είχε συγκεντρώσει, κερδίζοντας έτσι χρόνο. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τους καθηγητές μου, οι οποίοι κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια και φυσικά τους γονείς μου που μου παρείχαν υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς», κατέληξε.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργανάς έχοντας συγκεντρώσει 18.610 μόρια εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. «Αισθάνομαι αρχικά ανακούφιση γιατί η χρονιά, παρότι δεν ήταν τόσο δύσκολη, είχε το άγχος της. Προσωπικά συνεργάστηκα αρμονικά με το σχολείο και το φροντιστήριο μου, καταφέρνοντας εν τέλει το στόχο μου» υπογράμμισε, αναφέροντας πως το φοιτητικό του σπίτι τον περιμένει ήδη, μιας και έτρεξε τις σχετικές ενέργειες νωρίτερα.

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Δημήτρης Καρύδης με 18.300 μόρια είχε ως στόχο την Ιατρική Σχολή Αθηνών, ωστόσο πέρασε σε μια παρεμφερή που κινείται στο ίδιο επίπεδο του ενδιαφέροντός του, στη Στρατιωτική Ιατρική (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, καθώς ήταν από τις πρώτες του επιλογές, υποστηρίζοντας πως ανυπομονεί για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του. 

1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Η Γεωργία Πολυχρονοπούλου παρότι συγκέντρωσε μία απ’ τις καλύτερες βαθμολογίες (19.040 μόρια) δεν κατάφερε να περάσει στην Ιατρική Σχολή, αλλά στη Νοσηλευτική της Πάτρας. «Νιώθω ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα μου έχει μείνει μια γλυκόπικρη γεύση μιας και δεν έπιασα την πρώτη επιλογή μου, δεδομένου πως έγραψα καλά. Σε κάθε περίπτωση ενδέχεται να δώσω κατατακτήριες ώστε να εισαχθώ εν τέλει στην Ιατρική» μας είπε, προσθέτοντας πως θα συναντήσει τον αδελφό της στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου σπουδάζει και εκείνος.  

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος έχοντας συγκεντρώσει 18.880 μόρια, πριν ανακοινωθεί η βαθμολογία είχε ως πρώτη προτίμηση την Ιατρική, ωστόσο στην Εκθεση, παρότι κατά τον ίδιο το γραπτό του ήταν ιδιαίτερα καλό, οι βαθμολογητές και κυρίως ο δεύτερος είχαν διαφορετική άποψη. Για το λόγο αυτό εισήχθη σε μία από τις επόμενες επιλογές που είχε δηλώσει, στο Τμήμα Βιολογίας στην Κρήτη. «Για τα δεδομένα των μορίων μου ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να δηλώσω, με το σενάριο να δώσω εξετάσεις εκ νέου το επόμενο έτος να είναι πιθανό» διευκρίνισε, τονίζοντας πως ναι μεν έφυγε ένα βάρος από πάνω του, αλλά το ζήτημα του προαναφερόμενου μαθήματος τον προβληματίζει ακόμα, καθώς με μια πιο καλή βαθμολογία θα έπιανε την Ιατρική. 

Ο Δημήτρης - Γιώργος Κουτσονικολής με 18.220 μόρια πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ο Δημήτρης επισήμανε πως μετά από την κούραση μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς οι προσπάθειές του ανταμείφθηκαν. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τους καθηγητές μου που με βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα μου, καθώς και την οικογένειά μου για την υποστήριξη» είπε, σημειώνοντας πως εισήχθη πέμπτος στη σχολή του πανελλαδικά. «Πλέον αναμένω να κάνω την εγγραφή μου και να βρω το φοιτητικό μου σπίτι» συμπλήρωσε.  

Η Βασιλική Ματθιοπούλου έχοντας συγκεντρώσει 18.750 πέρασε στο Τμήμα Νοσηλευτικής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Βασιλική είπε πως το αποτέλεσμα την άφησε απόλυτα ικανοποιημένη, καθώς είναι κοντά στα στάνταρ της για τον τομέα που ήθελε να σπουδάσει. «Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, νιώθω ανυπομονησία για τις προκλήσεις που θα συναντήσω» σημείωσε.

2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Με 18.000 μόρια ο Ανδρέας Καρακαϊδός πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Ο ίδιος δήλωσε πολύ χαρούμενος καθώς κατάφερε το στόχο του, ενώ είπε πως ήταν σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα συγκριτικά με τις περσινές βάσεις. Παράλληλα, ο Ανδρέας πήρε τον έπαινο της προσωπικής βελτίωσης, καθώς μέσα από την προσπάθειά του έφτασε να είναι ο δεύτερος καλύτερος μαθητής του σχολείου.

Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας

Με 18.975 μόρια η Άννα Μπαλίκου πέρασε στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη. Η αλήθεια είναι πως περίμενα αυτή την εξέλιξη βάσει της βαθμολογίας μου και πλέον ανυπομονώ για το νέο κεφάλαιο της ζωής μου ως φοιτήτρια» διευκρίνισε.

Η Σταυρούλα Πράσινου με 18.083 μόρια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, περνώντας στη Νομική Σχολή Αθηνών. Η Σταυρούλα ανέφερε πως νιώθει ανακούφιση και δικαίωση ύστερα από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς ανταμείφθηκε ο χρόνος που διέθεσε για το διάβασμά της, τονίζοντας πως την διακατέχει λίγη αγωνία και άγχος μαζί για το νέο βήμα της ζωής της. Η ίδια γνωστοποίησε, όντας μέλος του συγκροτήματος «Red Gloves» στην Καλαμάτα, πως δήλωσε συμμετοχή στο Voice έχοντας τραγουδήσει στην πρόσφατη οντισιόν που έγινε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, οπότε δεν είναι απίθανο μαζί με τις σπουδές της να εξελίξει το ταλέντο της στη σκηνή του γνωστού μουσικού διαγωνισμού.

ΓΕΛ Πύλου

Ο Ανδρέας Δαρσακλής με 18.230 μόρια πέρασε στο Τμήμα Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, σχολή που είχε δηλώσει ως πρώτη. «Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί πέτυχα τον αρχικό μου στόχο, ανυπομονώντας πλέον για τις σπουδές μου και τα μαθήματα που θα διαβάσω» υπογράμμισε λέγοντας πως θα συναντήσει τον αδελφό του που σπουδάζει ήδη στην ίδια πόλη.

* Το ρεπορτάζ της “Ε” θα συνεχιστεί. Αν κάποιος γονέας,  ή εκπαιδευτικός θέλει να συμπεριληφθεί η επιτυχία δικού του επιτυχόντα στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπορεί να επικοινωνήσει με την “Ε” στο elefklm@gmail.com.